Νέα
  • ΓΔ: 1421.84 +0.30%
  • Τζίρος: 33,26 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κορονοϊός: Τρίτη δόση αποκλειστικά με εμβόλιο mRNA - Ποιους αφορά

Πηγή: Eurokinisi

Με την επιστροφή στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την επέλαση του κορονοϊού, ξεκίνησε την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά τoυ κορονοϊού, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. 

Τόνισε ότι ο εμβολιασμός με δύο δόσεις παραμένει αποτελεσματικός σε ποσοστό 92%, ωστόσο ανέφερε ότι και οι εμβολιασμένοι, με την μετάλλαξη Δέλτα κολλάνε τον ιό αλλά έχουν κατά 65% μικρότερες πιθανότητες να τον μεταδώσουν.

Η χορήγηση αναμνηστικής δόσης -τρίτης- στοχεύει να θωρακίσει όσους ακόμα παραμένουν ευάλωτοι, λόγω αδυναμίας ανάπτυξης αντισωμάτων ή άτομα που κινούνται σε χώρους με αυξημένη έκθεση στον ιό.

Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση

Θα γίνεται με εμβόλιο mRNA, είπε η κ. Θεοδωρίδου και εξήγησε ότι την τρίτη δόση θα κάνουν μεταμοσχευμένοι ασθενείς, άτομα με μέτρια ή σοβαρού βαθμού συγγενή ανεπάρκεια, άτομα με HIV λοίμωξη και άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

   Τόνισε δε, ότι η χορήγηση της τρίτης δόσης δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από τον βασικό στόχο που είναι ο βασικός εμβολιασμός. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ