Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Πού θα μπει «στοπ» και πώς θα πηγαίνουν στη δουλειά

Πηγή: Eurokinissi

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ανακοινώνει η κυβέρνηση στις 12:00, σε μια προσπάθεια να «ξεπαγώσει» το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να «θωρακιστεί» η χώρα ενόψει φθινοπώρου, σε μια περίοδο που καταγράφεται έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει, με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει κυριαρχήσει σε όλη την επικράτεια, με την επιστροφή των εκδρομέων από τις καλοκαιρινές διακοπές και το άνοιγμα των σχολείων να θέτουν σε επιφυλακή τους ειδικούς που έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως βρισκόμαστε ήδη στο τέταρτο κύμα της πανδημίας.

«Η κοινωνία δεν μπορεί να είναι όμηρος των αρνητών. Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, δίνοντας το στίγμα των όσων θα ανακοινωθούν σε λίγες ώρες.

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Το κυβερνητικό επιτελείο στοχεύει στο να πείσει τους ανεμβολίαστους με τα νέα μέτρα, με σκοπό τη διαφύλαξη του σχεδίου της επιστροφής στην κανονικότητα και της σταθερότητας του συστήματος υγείας το οποίο δέχεται ξανά μεγάλη πίεση, κατά συντριπτική πλειοψηφία από νοσούντες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Έτσι αναμένεται να βάλει στοπ στην είσοδο όσων δεν έχουν εμβολιαστεί σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, εστίασης και διασκέδασης, εκεί όπου θα μπορούν να προσέρχονται μόνο εμβολιασμένοι.

Η είσοδος των ανεμβολίαστων θα επιτρέπεται σε θέατρα και κινηματογράφους, όμως αναμένεται να ανακοινωθεί πως θα απαιτείται αρνητικό τεστ 48 ωρών, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας.

Παράλληλα, όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα πρέπει να προσκομίζουν ένα αρνητικό rapid test την εβδομάδα στον χώρο εργασίας τους. Εξαίρεση θα αποτελούν συγκεκριμένοι κλάδοι της οικονομίας για τους οποίους θα απαιτούνται δύο αρνητικά τεστ την εβδομάδα. 

Η μία κατηγορία εργαζομένων που θα πρέπει να προσκομίζει δύο τεστ είναι οι εκπαιδευτικοί, για τους οποίους το μέτρο έχει ήδη ανακοινωθεί, ενώ η δεύτερη κατηγορία αναμένεται πως θα είναι όσοι εργάζονται στην εστίαση.  Δεν αποκλείεται, τέλος, να υπάρξουν μέτρα και για την κινητικότητα των ανεμβολίαστων. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα μέτρα δημόσιας υγείας που αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στις ανακοινώσεις, οι οποίες θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας, θα συμμετάσχει και η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ