Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

LIVE: Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Πηγή: Eurokinissi

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε το σχέδιο θωράκισης της χώρας το οποίο θα αποτελέσει και τον οδικό χάρτη του χειμώνα, ώστε να ανασχεθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Τα μέτρα αφορούν κυρίως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, ως μέτρο πίεσης, αλλά και προστασίας τους, σύμφωνα με τον υπουργό.

Στα νέα μέτρα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός είναι η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ενώ για όσους δεν συμμορφωθούν θα υπάρξουν κυρώσεις και πρόστιμα.

Μαζί με τον κ. Κικίλια είναι ήταν και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, η οποία ανέλυσε τόσο τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, όσο και την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Βασίλης Κικίλιας

-Αυτό το φθινόπωρο ο καθένας από εμάς μπορεί να προστατευτεί και να προστατέψει

-Πάνω από 90% των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

-Είμαι σίγουρος ο εμβολιασμός θα αυξηθεί

-Μλετρα δημόσιας υγείας θα υπάρξουν και το φθινόπωρο και τον χειμώνα, αλλά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Μέτρα

-Θα τηρηθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας σε υγειονομικούς εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί έως την 1η Σεπτεμβρίου

υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Για οσους δεν συμμορφωθούν θα υπάρξουν κυρώσεις και πρόστιμα.

Για το διάστημα 13 Σεπτεμβρίου - 31 Μαρτίου 2022

-Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα σε ιδιωτικές δομές με κόστος 10 ευρώ 

-Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό, θα κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα, με δαπάνη του εργαζομενου, με κόστος 10 ευρώ.

-Ανεμβολίαστοι μαθητές και φοιτητές. Οσον αφορά τους μαθητές είναι υποχρεωτικά τα δύο self test. Για τους φοιτητές θα ισχύει το εργαστηριακό τεστ μια φορά την εβδομάδα με οικονομική επιβάρυνση του φοιτητή.

-Ταξιδιώτες προς όλους του ηπειρωτικούς εμβολιασμούς υποχρεούνταθι σε ένα rapid test, 48 ώρες πριν το ταξίδι. (Self test για τους ανήλικους).

-Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και τους εσωτερικούς όπου υπάρχει συνάθροιση θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για χρήση μάσκας

-Σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους αλλά και αναμβεολίαστους με rapid test, 48 ώρες πριν.

-Στα γυμναστήρια επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους αλλά και αναμβεολίαστους με rapid test, 48 ώρες πριν.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ