Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα λειτουργήσουν εστίαση, θέατρα και κινηματογράφοι από το φθινόπωρο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου 2022 στους κλειστούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους από το φθινόπωρο, ενώ σε άλλους θα απαιτείται η διενέργεια rapid test με δικά τους έξοδα, τουλάχιστον 48 ώρες πριν.

Πιο συγκεκριμένα:

Στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια) και στα νυχτερινά κέντρα θα εισέρχονται μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης με την επίδειξη των σχετικών εγγράφων. Το καλοκαίρι που λειτουργούσαν κυρίως οι εξωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων αυτών, οι ανεμβολίαστοι μπορούσαν να καθήσουν χωρίς περιορισμούς.

Δεδομένου ότι σήμερα ένας στους δύο Έλληνες είναι ανεμβολίαστος και οι παρέες είναι μεικτές, οι πελάτες που θα μπορούν εν τέλει να επισκεφθούν ένα κατάστημα εστίασης θα είναι λιγότεροι από τον χειμώνα, μόλις λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι. 

Στους κλειστούς χώρους θεάτρωνκινηματογράφων, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επιλέξουν αν θα είναι αμιγείς (Covid free) και θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους, έχοντας τη δυνατότητα για 100% χωρητικότητα ή μεικτής χρήση. Στην δεύτερη περίπτωση, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να διαθέτουν rapid test (το οποίο γίνεται με δικά τους έξοδα) έως και 48 ώρες πριν.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ