Νέα
  • ΓΔ: 1422.22 +0.33%
  • Τζίρος: 34,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Εξαδάκτυλος: Οι ανεμβολίαστοι καθορίζουν την πορεία του ιού

κορονοϊός
Πηγή: Eurokinissi

Καμπανάκι συναγερμού έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος με τα στοιχεία που παρέθεσε για την πορεία της πανδημίας. Οπως δήλωσε στον Σκάι, μόλις το 8% όσων βρίσκονται αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι, έχει εμβολιαστεί.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά τους στους θανάτους και τις διασωληνώσεις νεαρών ατόμων: «Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε έξι άτομα ηλικίας 18-39 ετών, ενώ τώρα 13 ακόμη και ένα παιδί βρίσκονται στην εντατική».

Μάλιστα, προέβλεψε πως σύντομα οι επιδημιολογικοί δείκτες θα αρχίσουν να αυξάνονται έκτος κι αν κάτι τους εμποδίσει, όπως ο εμβολιασμός του 1/3 του πληθυσμού που παραμένει ανεμβολίαστο.  

Επιπλέον έκανε έκκληση για τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 50 ετών: «είναι κατ’ επείγουσα ανάγκη ο εμβολιασμός των ανώ των 50 καθώς αυτοί πρόκειται να νοσήσουν βαριά κατά το 4ο κύμα».

Όσο για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ανεμβολιάστους, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε πως αποτυπώνουν μια πραγματικότητα στην οποία υπάρχουν δυο ομάδες πληθυσμών, τα 2/3 των εμβολιασμένων και το 1/3 των ανεμβολίαστων.

Τέλος, αναφορικά με τις αντίθετες απόψεις σχετικά με τον εμβολιασμό που εκφράζονται από μέλη της επιστημονικής κοινότητας, σημείωσε το εξής: «Οποιαδήποτε τέτοιου ειδους άρνηση για κάποιο γιατρό, σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις που έχει στον τομέα του και καλά θα κάνει για ένα χρονικό διάστημα να αναστείλει την εργασία του, να μελετήσει και να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να λειτουργεί επ΄ωφελεία των ασθενών του».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ