Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Johnson-Johnson: Εννιά φορές περισσότερα αντισώματα με την 2η δόση

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι μια ενισχυτική δόση του εμβολίου της προσφέρει γρήγορη και ισχυρή αύξηση αντισωμάτων, στηρίζοντας την επιλογή μιας δεύτερης δόσης όσων έλαβαν το μονοδοσικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Μια δεύτερη δόση οδηγεί σε έως εννέα φορές αύξηση των αντισωμάτων έναντι των επιπέδων που υπήρχαν 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση, δήλωσε η εταιρεία επικαλούμενη προκαταρκτικά αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε.

Οσοι μετείχαν σε αυτή έλαβαν τη δεύτερη δόση έξι μήνες μετά την πρώτη, σύμφωνα με την J&J. Σημαντικές αυξήσεις στα αντισώματα εντοπίστηκαν σε ηλικίες 18 έως 55 ετών και μεταξύ όσων είναι άνω των 65 ετών. Οι τελευταίοι έλαβαν μικρότερη δόση.

Τα στοιχεία αυτά, συνδυασμένα με δεδομένα που δείχνουν ότι η πρώτη δόση προσφέρει προστασία για τουλάχιστον οκτώ μήνες, χαράζουν τη μελλοντική στρατηγική μας, δηλώνει ο Mathai Mammen, επικεφαλής ερευνών και ανάπτυξης του ομίλου.

«Ανυπομονούμε να συζητήσουμε με τις δημόσιες υγειονομικές αρχές μια δυνητική στρατηγική για το εμβόλιο της J&J, με τονωτική δόση οκτώ μήνες ή αργότερα από την πρώτη δόση», σημείωσε σε δήλωσή του, μεταδίδει το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται πως οι αμερικανικές αρχές και το CDC έδωσαν, την περασμένη εβδομάδα, το πράσινο φως για την έναρξη ενισχυτικών δόσεων προς όλους τους Αμερικανούς, ηλικίας από 18 ετών και άνω, από τις 20 Σεπτεμβρίου και εφόσον έχει περάσει διάστημα τουλάχιστον οκτώ μήνες από τη δεύτερη δόση. Η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί και τυπικά από την αρμόδια υπηρεσία του FDA, κάτι που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ