Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Δράσεις για την αποκατάσταση των υποδομών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο Δήμο Αχαρνών

Πηγή: Eurokinissi

Οι δράσεις στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές και η θωράκιση της Ανατ. Αττικής συζητήθηκαν στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο Αχαρνών, Σ. Βρεττό, με αφορμή την πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών να διαθέσει ποσό ύψους 100.000 ευρώ στις πληγείσες επιχειρήσεις της Βαρυπόμπης.

Παρόντες επίσης ήταν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ, Γ. Καββαθάς, συνοδευόμενοι από τους αντιπροέδρους, Ν. Γρέντζελο και Η. Μάνδρο καθώς και μέλη του ΔΣ του ΕΕΑ, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής, Θ. Αυγερινός, ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Οικονόμου και της Ελληνικής Λύσης, Α. Μυλωνάκης.

Με την ευκαιρία ο περιφερειάρχης αφού συνεχάρη τον κ. Χατζηθεοδοσίου για την ανάληψη και της προεδρίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, επισήμανε πως βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του επιχειρείν και το στηρίζει ουσιαστικά σε δύσκολες στιγμές. Ανακοίνωσε πως από την πλευρά της Περιφέρειας, οι υπηρεσίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς τις αυτοψίες στις πληγείσες επιχειρήσεις, προκειμένου να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα από το αρμόδιο υπουργείο. Επισήμανε πως προτεραιότητα αποτελεί η άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών όπως η αποκατάσταση της οδοποιίας στον Δήμο Αχαρνών, με χρηματοδότηση που θα αγγίξει τα 2.5 εκατ. ευρώ. Η Περιφέρεια, πρόσθεσε, «είναι έτοιμη να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια αρκεί να διασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι και να νομοθετηθούν fast track διαδικασίες» τονίζοντας πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να διεκδικεί πόρους για τη στήριξη όλων των Δήμων που έχουν πληγεί.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βρεττός ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΕΑ για την «συμβολική και ουσιαστική» πρωτοβουλία στήριξης των επιχειρήσεων, σημειώνοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τους «πληγέντες επιχειρηματίες να νοιώθουν πως είμαστε όλοι δίπλα τους για να επιστρέψουν στη δραστηριότητά τους». Επίσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα έργα υποδομής που προωθεί η Περιφέρεια όπως αυτό της οδοποιίας, που «θα δώσει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα. Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε ένα λεπτό και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να επισπεύσουμε τις διαδικασίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

O Γ. Χατζηθεοδοσίου, εξήρε τη συνεργασία του με την Περιφέρεια στη στήριξη των επιχειρήσεων τόσο κατά την περίοδο της πανδημίας όσο και τώρα. Αναφερόμενος στη πρωτοβουλία διάθεσης των 100.000 ευρώ επισήμανε ότι δεν αποσκοπεί στην επίλυση αυτού του μεγάλου προβλήματος αλλά στο να αποσταλεί «ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τον επιχειρηματικό κόσμο και πρόσκληση στην κοινωνία να στηρίξει όσους επλήγησαν από αυτή την μεγάλη καταστροφή». Διευκρίνισε ότι η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων και υπογράμμισε ότι τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια θα είναι στη διάθεση των Δήμων που επλήγησαν για ό,τι χρειαστούν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ