Νέα
  • ΓΔ: 1422.81 +0.37%
  • Τζίρος: 78,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κορονοϊός: Διπλάσιος ο κίνδυνος νοσηλείας από τη μετάλλαξη Δέλτα - Βρετανική μελέτη

Διπλάσια πιθανότητα να εισαχθούν σε νοσοκομείο έχουν όσοι μολύνονται με τη μετάλλαξη του κορονοϊού Δέλτα σε σχέση με τη μετάλλαξη Αλφα, σύμφωνα με νέα μεγάλη βρετανική μελέτη.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε χθες, βασίζεται στην ανάλυση άνω των 40.000 κρουσμάτων στην Αγγλία και ενισχύει τις ενδείξεις ότι η Δέλτα μπορεί να προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια από τις άλλες μεταλλάξεις.

Μικρότερο από 2% το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων που μολύνθηκαν ήταν μικρότερο από 2%, ενώ δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την εξαγωγή ισχυρών συμπερασμάτων σχετικά με το κίνδυνο εισαγωγής σε νοσοκομείο συγκεκριμένα για την ομάδα αυτή, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι αν υπάρχει ένας ανεμβολίαστος ή μόνο μερικά εμβολιασμένος πληθυσμός, μία έξαρση της Δέλτα μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο βάρος στα νοσοκομεία, στην υγειονομική περίθαλψη, απ’ ό,τι θα συνέβαινε με μία έξαρση της Αλφα (της αρχικής βρεταννικής μετάλλλαξης)», δήλωσε μία στατιστικολόγος του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και από τους επικεφαλής της μελέτης.

Η Δέλτα, η οποία εμφανίστηκε πρώτα στην Ινδία, είναι σχεδόν δύο φορές πιο μεταδοτική από τον αρχικό κορονοϊό και περίπου 60% πιο μεταδοτική από την Αλφα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα υγειονομικά στοιχεία που βρέθηκαν θετικό στον ιό στην Αγγλία από τις 29 Μαρτίου έως τις 23 Μαΐου, όταν η Δέλτα εξαπλωνόταν στη χώρα. Το 74% των ανθρώπων ήταν ανεμβολίαστοι, το 24,2 % μερικά εμβολιασμένοι και το 1,8% πλήρως εμβολιασμένοι.

Περισσότεροι οι νέοι που μολύνθηκαν από τη Δέλτα

Το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα είχε μολυνθεί από τη μετάλλαξη Αλφα και το 20% από τη Δέλτα. Και για τις δύο αυτές ομάδες, ο κίνδυνος εισαγωγής σε νοσοκομείο ήταν μικρός. Συγκεκριμένα, μόνο το 2,2% όσων είχαν την Αλφα και το 2,3% όσων μολύνθηκαν από τη Δέλτα νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο μέσα σε δύο εβδομάδες από τότε που βρέθηκαν θετικοί.

Ωστόσο, όσοι μολύνθηκαν από τη Δέλτα ήταν νεότεροι κατά μέσο όρο. Όταν οι ερευνητές έκαναν προσαρμογές για την ηλικία και άλλους παράγοντες που προκαλούν οξύτερη νόσηση, διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο ήταν διπλάσιος στην περίπτωση της Δέλτα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ