Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Μεγάλη αύξηση της ανασφάλειας στις ελληνικές γειτονιές την τελευταία διετία

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Το αίσθημα της ανασφάλειας στις γειτονιές λόγω της εγκληματικότητας αυξήθηκε θεαματικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με στοιχεία από έρευνας της Eurostat που έγινε το 2020.

Περίπου ο ένας στους πέντε που συμμετείχε στην έρευνα, το 18,2%, απάντησαν ότι θεωρούν πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκληματικότητας, βίας ή βανδαλισμών στην περιοχή τους, χωρίς απαραίτητα να έχουν επηρεασθεί προσωπικά από αυτό.

Η ταχύτητα με την οποία αυξήθηκε το αίσθημα της ανασφάλειας την τελευταία διετία είναι εντυπωσιακή. Το ποσοστό όσων θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκληματικότητας ήταν 13,5% το 2018 για να αυξηθεί σημαντικά στο 16,9% το 2019 και να φθάσει το 18,2% το 2020.

Από όλες τις χώρες της ΕΕ, μόνο στη Βουλγαρία καταγράφηκε πέρυσι υψηλότερο ποσοστό ανασφάλειας των πολιτών (19,1%), ενώ στον αντίποδα μόνο το 2,4% των Κροατών θεωρούν ότι έχουν τέτοιο πρόβλημα. Το μέσο ποσοστό για το σύνολο της ΕΕ ήταν 11%.

εγκληματικότητα

Ενας στους τρεις αισθάνονται ασφαλείς όταν περπατούν μόνοι στο σκοτάδι

Σύμφωνα με άλλη έρευνα της Eurostat, η οποία αφορά στο 2013, το 39,6% των Ελλήνων που συμμετείχαν σε αυτή δήλωσαν ότι αισθάνονταν λίγη ή μεγάλη ανασφάλεια όταν περπατούν μόνοι στο σκοτάδι, ενώ το 32,2% δήλωσαν ότι αισθάνονται πολύ ασφαλείς και το 28,2% αρκετά ασφαλείς.

Στην ΕΕ, το 27,2% αισθάνονταν πολύ ασφαλείς όταν περπατούσαν στο σκοτάδι, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη Λιθουανία (9,8%) και το υψηλότερο στη Μάλτα (66,4%).

ασφάλεια στο σκοτάδι
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ