Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΔΕ: Στήριξη σε πυρόπληκτους δήμους και προετοιμασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της «επόμενης ημέρας»

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ / Πηγή: Intimenews

Στην αγορά οχημάτων -που θα τα διαθέτει σε δήμους που θα πλήττονται από φυσικές καταστροφές- θα προβεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Eπίσης, μεγάλοι δήμοι θα αναλάβουν να στηρίξουν μικρές κοινότητες στην κατάρτιση μελετών για έργα κ.λπ. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, και στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές αναδείχθηκε η ανάγκη αυτής της συνδρομής. Στη συνεδρίαση, το ΔΣ της ΚΕΔΕ εξήρε την αλληλεγγύη που επέδειξε σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, από την πρώτη στιγμή, στους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έθεσε επίσης το θέμα της κινητικότητας και της αποχώρησης από τους δήμους υπηρεσιακών στελεχών προς άλλους κρατικούς φορείς και τις επιπτώσεις που έχει στην ομαλή λειτουργία των ΟΤΑ. Τέλος, στη συνεδρίαση συζητήθηκε και η πορεία του προγράμματος « Αντώνης Τρίτσης» με τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ να ζητούν επιτάχυνση στις εντάξεις έργων.

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ