Νέα
  • ΓΔ: 1454.2 +0.44%
  • Τζίρος: 45,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

A. Συρίγος: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και των εκπαιδευτικών

Αγγελος Συριγος
Πηγή: Eurokinissi

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Συρίγος τόνισε πως οι τελικές αποφάσεις για τους εκπαιδευτικούς θα ληφθούν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού το επόμενο διάστημα, ωστόσο όπως επισήμανε αυτή η πιθανότητα βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης - ειδικών.

Κεραμέως: Περισσότερα τεστ και μάσκα παντού

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ανέφερε νωρίτερα με αφορμή την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς, πως τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς, όπως είπε, δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε στον ΣΚΑΙ 100,3 πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την επιτροπή των ειδικών. «Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής» σημείωσε η κ. Κεραμέως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού.

Σημείωσε ακόμη πως απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές. Ανέφερε τέλος ότι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ