Νέα
  • ΓΔ: 929.44 +1.73%
  • Τζίρος: 32,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εκκληση Γιάννας Αγγελοπούλου: «Ανενεργές οι ΜΕΘ που δωρίσαμε στο κράτος - Δώστε λύση»

Εκκληση στον Πρωθυπουργό και στο νέο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη έκανε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε, ζητώντας να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ που δώρισε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο ΕΣΥ.

Η κα Αγγελοπούλου εξέφρασε την έκπληξή της για το γεγονός ότι οι εν λόγω ΜΕΘ παραμένουν ανενεργές. «Περιμέναμε ότι θα βοηθήσουν στη συγκεκριμένη συγκυρία, έστω και μία ζωή να σωθεί είναι σημαντικό» τόνισε, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη». «Κάνω έκκληση στο νέο Υπουργό Υγείας και τον Πρωθυπουργό να δώσουν λύση», προσέθεσε. 

Σε ερώτηση για την έρευνα των ιατρών του Νοσοκομείου Παπανικολάου για το ελληνικό φάρμακο κατά της Covid-19, είπε ότι η Επιτροπή ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή γιατί θέλει οι Έλληνες επιστήμονες να ζουν και να δημιουργούν στη χώρα τους. Και δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για το γεγονός πως το φάρμακο χορηγείται ήδη σε ασθενείς με εντυπωσιακά αποτελέσματα. «Έχουμε τους ανθρώπους, χρειαζόμαστε τις τυπικές διαδικασίες για να ξεπερνούμε τους φράχτες» κατέληξε.

Συνάντηση εργασίας στο Δήμο Καλαμαριάς για το έργο «The Hellenic Mosaic»

Η επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ξεκίνησε από το Δήμο Καλαμαριάς και την παρουσίαση της πρότασης «The Hellenic Mosaic». «Η πρότασή σας έχει πρωταγωνιστές τους Έλληνες, ρίχνει φως στο παρελθόν με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και μένει για το μέλλον» σημείωσε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη στη συνομιλίας της με το Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη. «Δεν είναι μία προσωρινή εκδήλωση, τη χτίσαμε διαβάζοντας τους άξονες της Επιτροπής» απάντησε ο κ. Δαρδαμανέλης και ζήτησε από την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» να αναλάβει πρωτοβουλίες και για το 2022, το έτος συμπλήρωσης 100 ετών από την άφιξη των προσφύγων της Μικράς Ασίας στην Καλαμαριά. 

Το «The Hellenic Mosaic» κινείται στους τέσσερις βασικούς άξονες του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που έχει θέσει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με 383.284 ευρώ. Άγνωστοι ήρωες, προσωπικές ιστορίες από τα βάθη της ιστορίας για τα χρόνια που έρχονται. Ένα φωτογραφικό μωσαϊκό με πρωτοβουλία της κοινωνίας, υλικό που θα προσφέρουν οι πολίτες με πυρήνα το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής», που ανήκει στο Δήμο Καλαμαριάς. 

Τιμάμε την ιστορική μνήμη

«Για μας έχει πολύ μεγάλη σημασία όχι μόνο να τιμάμε την ιστορική μνήμη, αλλά και με διάφορες πράξεις αλληλεγγύης να δείχνουμε ότι καταλαβαίνουμε ποιες συνθήκες επικρατούν τώρα στον τόπο μας» τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» από τη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε το τρίπτυχο «τιμούμε τη μνήμη με πράξεις αλληλεγγύης - ανταποκρινόμαστε στις δοκιμασίες και τις ανάγκες της κοινωνίας - αφήνουμε το αποτύπωμά μας στο μέλλον, δεν κάνουμε τίποτα που θα γίνει για μια μέρα και θα σβήσει».  «Τίποτα δεν τελειώνει όπως ξεκίνησε, δείχνεις τι είσαι όταν ο κόσμος σου τραντάζεται» εξήγησε και ανέφερε ότι κάποιες φορές πρέπει να σκέφτεσαι εκτός πλαισίου για να κινητοποιείς τον κόσμο, κάτι που η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» έκανε από την πρώτη στιγμή απευθυνόμενη στην κοινωνία. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ