Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγειονομικοί: Πάνω από 10.000 οι αναστολές, λέει η ΠΟΕΔΗΝ - Με αντικαταστάτες το ΕΣΥ

Γιατροί
Πηγή: Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιβολής του ειδικού διοικητικού μέτρου της αναστολής καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν την Τετάρτη πως έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ενώ αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ανέβασε τον αριθμό των υγειονομικών που βγαίνουν σε αναστολή στους 10.000, ζητώντας παράλληλα την παράταση της επιβολής του μέτρου καθώς αυτός ο αριθμός αποτελεί κρίσιμο μέγεθος για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΥ.

«Τις τελευταίες τρεις μέρες, υπό το φόβο των αναστολών πήγαν πάρα πολλοί συνάδελφοι και εμβολιάστηκαν, το νούμερο των ανεμβολίαστων ήταν πολύ μεγαλύτερο», δήλωσε παράλληλα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Με αντικαταστάτες συνεχίζει το ΕΣΥ

Παράλληλα στον «άερα» βρίσκεται από την Τετάρτη και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού με τη διαδικασία υποβολής να ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων.

Οι προσλήψεις των αντικαταστατών θα είναι τρίμηνης διάρκειας και απευθύνονται σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, πλην ιατρών, ανάλογα με πάντα με τις ανάγκες κάθε μονάδας και ανά Υγειονομική Περιφέρεια. παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, πλην ιατρών, ανάλογα με πάντα με τις ανάγκες κάθε μονάδας και ανά Υγειονομική Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται πως παρέχεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν εκπρόθεσμα, να επιστρέψουν στη θέση τους, 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ