Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοχρονιά: Χωρίς κάλαντα και ρεβεγιόν μέχρι 9 άτομα

Χριστουγεννιάτικες αγορές / Πηγή: Eurokinissi
Χριστουγεννιάτικες αγορές / Πηγή: Eurokinissi

Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα δείχνει μερικώς βελτιωμένη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ωστόσο, το διάστημα των εορτών είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς σε περίπτωση μεγάλης χαλάρωσης, οι συνέπειες θα είναι ορατές ήδη από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Τα μέτρα για την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς
Γι’ αυτόν τον λόγο οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ -που ανήμερα των Χριστουγέννων κατέγραψε πάνω από 1.000 παραβάσεις- και των συναρμόδιων Αρχών θα συνεχιστούν αδιάλειπτα. Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα του lockdown, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα, με εξαίρεση τους λόγους υγείας, εργασίας και κίνησης με κατοικίδιο, σε μικρή απόσταση από τον τόπο κατοικίας.

Οπως συνέβη και στα Χριστούγεννα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν θα επιτραπεί να βγουν τα παιδιά για κάλαντα, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν οι συστάσεις για το ρεβεγιόν. Συγκεκριμένα, στα οικογενειακά τραπέζια θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες, όμως οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι στις εορταστικές συναθροίσεις στα σπίτια.

Οσοι επιθυμούν να μεταβούν σε ρεβεγιόν φιλικής οικογένειας, πρέπει να στείλουν SMS τόσο κατά τη μετάβαση, με τη χρήση του κωδικού «6», όσο και κατά την επιστροφή, που δεν θα πρέπει να καταγραφεί μετά τις 10:00 το βράδυ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα