Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποίηση Παυλάκη: Εμβολιαστείτε - Χειρότερη η κατάσταση με το άνοιγμα των σχολείων

Δημοτικό σχολείο / Πηγή: Intime
Δημοτικό σχολείο / Πηγή: Intime

Αυστηρή προειδοποίηση πως θα πρέπει ο κόσμος που δεν έχει εμβολιαστεί να σπεύσει να κάνει το εμβόλιο,  έστειλε μέσα από τη συχνότητα του OPEN ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι «τα πράγματα θα είναι χειρότερα με το άνοιγμα των σχολείων» και πως δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός για την πορεία της πανδημίας καθώς ήδη στην Ελλάδα εντοπίστηκαν 6 κρούσματα της παραλλαγής Mu του κορονοϊού.

«Τα σχολεία θα είναι ένα από τα κύρια μέρη που ο ιός θα πηγαίνει με τη μέθοδο πινγκ -  πονγκ. Δηλαδή θα μεταφέρεται από τις τάξεις στα σπίτια και πάλι πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «η κατάσταση θα είναι χειρότερη στα δημοτικά».

«Εξαερισμός και καλές μάσκες»

Πρόσθεσε παράλληλα, πως «αν θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία θα πρέπει να υπάρχει εξαερισμός και καλές μάσκες» ώστε να μειώσουμε σημαντικά τις πιθανότητες διασποράς του ιού, ενώ ανέφερε πως εξαερισμό χρειάζονται και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος, συνεχίζοντας την τοποθέτησή του για το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επισήμανε πως τα παιδιά θα πρέπει να προσκομίζουν στις σχολικές τους μονάδες το δείγμα του αρνητικού τεστ και όχι το χαρτί που συμπληρώνουν μαζί με τους γονείς τους.

Δείτε όσα δήλωσε στο OPEN ο Γιώργος Παυλάκης στο παρακάτω βίντεο.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ