Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κορονοϊός - Γκάγκα: Η μετάλλαξη Δ το πρόβλημα -Κανείς δεν θέλει να λάβουμε οριζόντια μέτρα

Μίνα Γκάγκα
Πηγή: Eurokinissi

«Δεν θέλει κανείς μας να λάβουμε οριζόντια μέτρα. Πρέπει σαν κοινωνία να πορευτούμε όλοι μαζί για την ασφάλεια και το μέλλον όλων μας» τόνισε σε συνέντευξή της στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει»,  η νέα αναπληρώτρια υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας

«Ο εμβολιασμός είναι πάρα πολύ σημαντικός. Η Δανία με ποσοστό εμβολιασμού πάνω του 80% των πολιτών δεν έχει κρούσματα και αποσύρει τα μέτρα στις 10 του μήνα. Μπορεί κάποιος εμβολιασμένος να κολλήσει αλλά σκεφτείτε ότι στους ευπαθείς ενήλικες, στους πάνω των 70 ετών, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πάνω από 70%. Κι έχουμε ανθρώπους με βαριά προβλήματα υγείας», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα ανέφερε πως «αν σκεφτείτε ότι οι νοσηλείες είναι λιγότερες και ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών είναι μη εμβολιασμένοι σημαίνει ότι ο εμβολιασμός είναι ένα τεράστιο μέσο πρόληψης. Είναι σημαντικό για τη δημόσια υγεία, την προστασία, το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας να είμαστε ασφαλείς. Πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί ο κόσμος για να αποκτήσουμε ανοσία. Με αυτή τη σκέψη θα προχωρήσουμε».

«Η μετάλλαξη Δέλτα αφορά πάνω από το 90% κρουσμάτων, σχεδόν 100%»

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Δέλτα και τον τρόπο που μπορούμε να έχουμε περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού με δεδομένη την πολύ υψηλή μεταδοτικότητά της.  «Χθες βλέπαμε τα δεδομένα με τον κ. Τσιόδρα και των υπουργό. Η μετάλλαξη Δέλτα αφορά πάνω από το 90% κρουσμάτων, σχεδόν 100%», σημείωσε.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, υπογράμμισε πως «ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα. Θα είμαστε από πάνω, θα το παρακολουθούμε. Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσει το σχολείο. Ξεκινάμε με πολύ αυστηρά μέτρα. Δεν θα υποχρεώσουμε όμως τα παιδιά να εμβολιαστούν παρόλο που το συστήνουμε». Τέλος, η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και εάν υπάρχει πρόβλεψη, μετά την αναστολή εργασίας τους για την κάλυψη των κενών στο ΕΣΥ. «Θα γίνουν πολύ γρήγορα οι προσλήψεις.  Αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα - ελλείψεις από ότι μου λένε συνάδελφοι που μίλησα».

Τέλος, σχετικά με τους στόχους που θέτει η ίδια από τη νέα της θέση, η κ. Γκάγκα εξήγησε πως αυτοί είναι δύο ειδών. «Οι κοντινοί και οι μακροπρόθεσμοι. Το κοντινό είναι η πλήρης αντιμετώπιση της πανδημίας και μακροπρόθεσμα είναι η σωστή λειτουργία του ΕΣΥ με καλές συνθήκες», διευκρίνισε καταλήγοντας. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ