Νέα
  • ΓΔ: 1422.22 +0.33%
  • Τζίρος: 54,94 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Παγώνη: Εγκλημα τα «μαϊμού πιστοποιητικά» στην Καρδίτσα

Για το περιστατικό με τους εικονικούς εμβολιασμούς που έγιναν σε εμβολιαστικό κέντρο της Καρδίτας, για τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται να διασωληνωθούν και για την άμεση ανάγκη εμβολιασμό των παιδιών, μίλησε στην εκπομπή σήμερα η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, η κ. Παγώνη δήλωσε πως το συμβάν με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά αποτελεί έγκλημα και ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού:«Αυτό που έγινε στην Καρδίτσα είναι έγκλημα. Από αυτούς που πήραν τα πιστοποιητικά ένας να ήταν ασυμπτωματικός σκεφτείτε σε πόσο κόσμο θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό», ανέφερε.

Όσον αφορά στην υπάλληλο που είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα με τους κωδικούς , τόνισε πως δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της ενώ κατα τη γνώμη της η υπόθεση θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει: «Ένα άτομο έχει τους κωδικούς, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν πρέπει να επιστέψει στη δουλειά της. Θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να έχει λήξει η υπόθεση». 

«Αυτή η ιστορία υπονομεύει το τέλος της πανδημίας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί ούτε καν ιχνηλάτηση», τόνισε.

Σχετικά με τους ασθενείς στα νοσοκομεία που αρνούνται να διασωληνωθούν, η Κα Παγώνη δήλωσε πως για την περίπτωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», οι γιατροί διαχειρίστηκαν άψογα την υπόθεση.«Αναγκαστικά έπρεπε να πας με δικαστική παρέμβαση για να σώσεις τον άρρωστο», πρόσθεσε.

Μάλιστα τόνισε πως δεν είναι σπάνιο να εμφανίζονται δικηγόροι στα νοσοκομεία έξω από τις μονάδες και να έχουν όπως είπε, πάρε-δώσε μαζί τους οι γιατροί.

Επιπλέον, η κ Παγώνη αποκάλυψε πως δέχεται σοβαρές απειλές στο κινητό της, αλλά αυτό όπως δήλωσε δεν την εμποδίζει από να βγαίνει και να ενημερώνει.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων, σημείωσε πως τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης στις ηλικίες 12-17 είναι πολύ χαμηλά.

«Φοβόμαστε ότι αν δεν εμβολιαστούν θα κολλήσουν πολλά παιδιά. Η μετάλλαξη Δ δεν παίζει το έχουμε δει και στην Αμερική. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τα παιδιά. Δεν πρέπει να περιμένουμε σε αυτή τη φάση», πρόσθεσε.

Επιπροσθέτως, έκανε ανοιχτή πρόταση να υπάρξουν συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολείο, που θα εμβολιάζουν  για παιδιά και γονείς.

Τέλος, διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν εκμεταλλευόμαστε τα παιδιά για να χτιστεί το τείχος ανοσίας.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ