Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: «Ηταν λάθος μου, δεν είχα συνεργούς», λέει η υπάλληλος

Σε 41 ανέρχονται τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού που από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου, εξέδωσε η διοικητική υπάλληλος του δήμου Παλαμά στην Καρδίτσα όπως προέκυψε από την ΕΔΕ, το πόρισμα της οποίας παραδόθηκε στην Εισαγγελία.

Ο διευθυντής της 5ης υγειονομικής περιφέρειας Φώτης Σερέτης κατέθεσε όλο το φάκελο της υπόθεσης, καθώς υπάρχουν και ποινικές ευθύνες σε βάρος της υπαλλήλου, η οποία ομολόγησε την πράξη της ζητώντας συγνώμη.

Πρόκειται για 33 συγγενικά της πρόσωπα ανάμεσά της και η αδερφή της κατηγορούμενης η οποία φέρεται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ότι δεν είχε λάβει χρήματα για να τα εκδώσει.

«Ήταν λάθος μου. Δεν είχα συνεργούς», φέρεται να δήλωσε η υπάλληλος σύμφωνα με το OPEN, με την υπόθεση να είναι υπό διερεύνηση. 

 «Παραδειγματική τιμωρία για όποιον παραβιάζει τα μέτρα»

Σύμφωνα με το OPEN και την «Ωρα Ελλάδος», στον Παλαμά Καρδίτσας έχουν εμβολιαστεί 16.616 άτομα κι όχι 40.000 όπως αρχικά είχε ειπωθεί, με 30.000 δόσεις, γεγονός φυσικά που προκάλεσε ερωτηματικά οδηγώντας στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Οπως ανέφερε ο κ. Σερέτης «με εντολή του υπουργείου Υγείας, κατέθεσα τον πλήρη φάκελο στην Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών του νομού Καρδίτσας για την υπόθεση των εμβολιασμών του Κέντρου Υγείας Παλαμά. Μετά από την κατάθεση του φακέλου, έρχεται η μηνυτήριος αναφορά, την οποία θα καταθέσει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια κατά παντός υπευθύνου και κατά των πολιτών, οι οποίοι ενοχοποιούνται σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι γνωστά τα ονοματεπώνυμα των ατόμων που κατηγορούνται, ο διοικητής αρχικά τόνισε «θα ήθελα να είμαστε κάθετοι σε ένα θέμα: ότι το σύστημα εμβολιασμών Ελευθερία είναι απόλυτα θωρακισμένο και ασφαλές με δικλείδες ασφαλείας- κανένας να μη διανοηθεί να παραβιάσει αυτό το σύστημα γιατί η τιμωρία του βάσει της νόμιμης διαδικασίας θα είναι παραδειγματική» και προσέθεσε:

«Θα ήθελα επίσης να πω διευκρινιστικά ότι η ΕΔΕ είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Υγειονομική Περιφέρεια, με τις κλητεύσεις όλων εκείνων οι οποίοι εμπλέκονται και των μαρτύρων, έτσι ώστε να έχουμε άμεσα ένα αποτέλεσμα που θα μας δείξει ακριβώς ποιοι εμπλέκονται και ποιοι είναι σε όλη αυτή την ιστορία οι άμεσοι, οι οποίοι ενοχοποιούνται κιόλας».

Επισήμανε πως «από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποία αναφέρεται ότι συμμετείχε σε όλη αυτή τη διαδικασία, έχει τεθεί σαφώς με εντολή μας εκτός διαδικασίας και αναμένεται η διαθεσιμότητα της, όπως προβλέπεται από τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα από το Υπουργείο Υγείας» και τόνισε:

«Είναι θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Εμείς κάνουμε αυτό που είναι να κάνουμε και η εντολή που έχω από τον υπουργό Υγείας είναι απόλυτη διαφάνεια» κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι στο κέντρο υγείας Παλαμά, στο οποία γίνονται εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer εργάζονται 54 άτομα.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ