Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συναγερμός για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test - Ερευνα σε 6 περιοχές

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τα πλαστά πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και τις ψευδείς βεβαιώσεις νόσησης ή rapid test, καθώς η υπόθεση -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Όπως μεταδίδει το ethnos.gr, ηδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε τουλάχιστον έξι περιοχές στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Ικαρία, Καβάλα, Δράμα και Σαντορίνη. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής την υπόθεση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας αναλαμβάνει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Εισαγόμενα πιστοποιητικά και από τη Βουλγαρία

Οπως μετάδωσε το OPEN TV και η δημοσιογράφος Δέσποινα Βλεπάκη, γίνονται έρευνες έπειτα από καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία. Ελέγχονται επίσης μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα παιδιάτρου με πιστοποιητικό νόσησης, οι συνάδελφοι της οποίας όμως δεν ενθυμούνται ποια περίοδο είχε νοσήσει και ήταν θετική στον κορονοϊό.

Το σαφάρι των ελέγχων συνεχίζεται και προληπτικά, τσεκάροντας τον αριθμό των εμβολιασμών σε κέντρα ανά ημέρα και εάν αυτός υπερβαίνει σημαντικά τον μέσο όρο ορισμένες ημέρες.

Στο στόχαστρο των ελέγχων είναι επίσης εμβολιαστικά κέντρα όπου εμφανίζεται να μην έχει περισσέψει καμία δόση εμβολίου. Ελέγχουν ακόμη τα στοιχεία των ταχυδρομικών κωδικών των εμβολιασμένων και τον κώδικα του κέντρου.

Αυστηροποίηση πλαισίου

Στην απάτη που είχε στηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών για εκείνους που αρνούνταν να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν επιθυμούσαν να τεθούν και σε αναστολή, συμμετείχαν και υγειονομικοί, αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης.

Κατά την τοποθέτησή του επί της τροπολογίας που αφορά στην αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, αλλά και τη διευκόλυνση των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή αλλά αποφάσισαν τελικά να κάνουν το εμβόλιο, ο κ. Πλεύρης σημείωσε:

«Προκύπτει από ΕΔΕ ότι μια υπάλληλος συμμετείχε στους εικονικούς εμβολιασμούς, προβλέφθηκαν κυρώσεις και ανεστάλησαν τα καθήκοντά της. Δεν είναι τα περιστατικά όπως παρουσιάζουν. Οι 31.000 εμβολιασμοί έγιναν γιατί είχε το κέντρο εμβόλιο Pfizer που αναζητούσαν οι πολίτες. Δυστυχώς, όμως, προέκυψε ότι μέσα από αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί. Θα γίνει και ΕΔΕ και θα ανασταλούν τα καθήκοντα αυτών που χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ