Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πόσα παιδιά 12 έως 17 ετών έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα

Πηγή: PIxabay

Τον αριθμό των εμβολιασμένων, έστω με την πρώτη δόση, παιδιών ηλικίας 12-17 ετών παρουσίασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα. 

Ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως «μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 48.000 παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, 88.000 παιδιά ηλικίας 15-17 ετών διαμορφώνοντας τα ποσοστά εμβολιασμού στο 13% και 25% αντίστοιχα», ενώ πρόσθεσε πως «έχουν εμβολιαστεί παράλληλα και 405.000 νέοι ηλικίας 18-24 ετών με το ποσοστό εμβολιασμού να φτάνει στο 50%».

«Εχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση 6.200.000 πολίτες»

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως η συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση ενώ αναφερόμενος στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, δήλωσε ότι συνολικά «έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση 6.200.000 πολίτες, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι αγγίζουν τους 5.880.000».

«Αν δεν υπήρχε η μετάλλαξη Δέλτα, με τα 7.000.000 εμβολιασμούς θα φτάναμε το τείχος ανοσίας», υποστήριξε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σημειώνοντας ότι τόσο αυτοί που τα εκδίδουν όσο και αυτοί που κάνουν χρήση τους θα εντοπιστούν, χάρη στο ψηφιακό σύστημα που έχει δημιουργηθεί.

«Αν ένας επίορκος γιατρός, που θέλω να πιστεύω ότι είναι ελάχιστοι στη χώρα, βεβαιώσει ότι κάποιος εμβολιάστηκε, τότε αυτό καταχωρείται στο σύστημα. Περίπου 7.500 άνθρωποι υπηρετούν στα εμβολιαστικά κέντρα, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό και δυστυχώς όπου παρεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας, υπάρχει πάντα η πιθανότητα, κάποιοι, ελάχιστοι επίορκοι να έκαναν ψευδείς καταχωρήσεις. Δεν πρόκειται για πλαστό πιστοποιητικό, αλλά για ψευδή καταχώρηση. Αν δεν υπήρχε το σύστημα αυτό, θα ήταν έγχαρτες οι βεβαιώσεις. Και στις έγχαρτες θα μπορούσε να γίνει το ίδιο. Η διαφορά είναι ότι το ψηφιακό σύστημα που έχει δημιουργηθεί μας δίνει τη δυνατότητα, δεδομένου ότι υπάρχουν αποτυπώματα, ψηφιακά ίχνη από όλες αυτές τις δράσεις, να εντοπίσουμε τα ύποπτα σημεία και ύποπτες κινήσεις», υπογράμμισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.  

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ