Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρυτάνεις: Θέλουμε δια ζώσης μαθήματα - Στο 60% οι εμβολιασμένοι φοιτητές

Εν αναμονή των πρωτοκόλλων λειτουργίας των πανεπιστημίων από 1η Οκτωβρίου οπότε και ξεκινά το φετινό ακαδημαϊκό έτος βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές όλων των ΑΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά αναμένεται να «τρέξει» η επιχείρηση «εφαρμογή των μέτρων» από το κάθε ΑΕΙ ξεχωριστά. Ήδη τα περισσότερα πανεπιστήμια έχουν συγκροτήσει ειδικές επιτροπές οι οποίες και προτείνουν μέτρα στις Συγκλήτους για το ασφαλή άνοιγμα των σχολών.  

Κοσμήτορες έχουν στείλει επιστολές σε προέδρους σχολών και διευθυντές εργαστηρίων από τα μέσα του καλοκαιριού για να ενημερωθούν σχετικά με τη διαθεσιμότητα, την χωρητικότητα και τις προδιαγραφές των αιθουσών (π.χ. φυσικός εξαερισμός) που διαθέτουν προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός της φετινής χρονιάς.

Προβληματισμός, ωστόσο, επικρατεί για το κατά πόσο θα είναι δυνατό να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ όπως για παράδειγμα ο έλεγχος των εμβολιασμένων φοιτητών πριν μπουν στην αίθουσα διδασκαλίας κάθε φορά που ένα μάθημα καταγράφει μαζική συγκέντρωση σπουδαστών.

Εμβολιαμένο τουλάχιστον το 60% των φοιτητών 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το υπουργείο Παιδείας έχει καταφέρει να ελέγξει μέσω των συστημάτων του υπουργείου Υγείας πόσοι φοιτητές είναι εμβολιασμένοι με το ποσοστό την 1ην Σεπτεμβρίου να άγγιζε το 60%. 
Καταγράφεται μάλιστα μια διαφορά στις εργαστηριακές και πολυτεχνικές σχολές όπου περισσότεροι φοιτητές είναι εμβολιασμένοι σε σχέση με τις θεωρητικές σπουδές όπου το ποσοστό είναι μικρότερο.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται οι πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ να έχουν στη διάθεση τους από το υπουργείο Παιδείας τα στοιχεία των εμβολιασμένων φοιτητών ανά τμήμα προκειμένου να προχωρήσουν στον καλύτερο σχεδιασμό για την επαναλειτουργία των Σχολών. Από 1η Οκτωβρίου το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό κλπ), καθώς και όσοι εισέρχονται στους χώρους των ΑΕΙ, οφείλουν να είναι κάτοχοι είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης είτε βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακών ελέγχων.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ