Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BrainRegain: 6 στους 10 Ελληνες θα ήθελαν να επιστρέψουν για δουλειά, αλλά με τηλεργασία

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ
Πηγή: Pixabay

Έξι στους 10 Έλληνες επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα μας για να εργαστούν, από αρκετά έως πάρα πολύ, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που παρουσίασε στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας BrainRegain ο Θεόδωρος Κοτιώνης, διευθύνων σύμβουλος της Ogilvy Greece, ο οποίος πρόσθεσε ότι η επιθυμία επιστροφής τους έχει μεγαλώσει την τελευταία διετία.

Πάντως, αναφέρεται ότι θα επιθυμούσαν να ζουν στην Ελλάδα και να εργάζονται για εταιρεία του εξωτερικού με τηλεργασία, μια διαδικασία ιδανική για τη χώρα μας, όπως ανέφερε ο κ. Κοτιώνης, καθώς:

  • Συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομίας και σε κάποιο βαθμό στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
  • Δεν λειτουργεί αρνητικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

 

Το 24% με τη συνταξιοδότηση

Ακόμη, το 31% επιθυμεί να επιστρέψει μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, ενώ, στον αντίποδα, το 24% θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα με τη συνταξιοδότηση. Σε άλλα συμπεράσματα της έρευνας, προκύπτει ότι 72% των ερωτηθέντων είναι πρόθυμο να δεχθεί μείωση μισθού από 10% έως και 30% σε σχέση με αυτόν που λαμβάνει στο εξωτερικό.

 

Πρώτη επιλογή οι πολυεθνικές

Πόλο έλξης για το λεγόμενο brain regain αποτελούν, κυρίως, η τηλεργασία, αλλά και οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, η ίδρυση της δικής τους εταιρείας και δευτερευόντως οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και ο δημόσιος τομέας.

 

Τα μεγαλύτερα εμπόδια

Ως μεγαλύτερα εμπόδια για την επιστροφή τους στην Ελλάδα αναφέρουν, κατά σειρά, τον χαμηλότερο μισθό, τις χειρότερες συνθήκες και την έλλειψη αντίστοιχης εργασίας.

 

Έλλειψη ενημέρωσης

Πάντως, είναι προφανής η έλλειψη ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στη χώρα, την επιχειρηματική κοινότητα και τον κλάδο τους. Τέλος, η απόφαση για επαναπατρισμό είναι δύσκολη, χρονοβόρα και απαιτεί στοιχειώδεις εξασφαλίσεις.

«Βλέπουν» προσλήψεις

Από την πλευρά των επιχειρήσεων, συντριπτικό είναι το ποσοστό των επιχειρήσεων (83%) που προβλέπει προσλήψεις στους επόμενους 12 μήνες, ενώ, ειδικότερα, το ενδιαφέρον τους για προσλήψεις Ελλήνων του εξωτερικού έχει αυξηθεί κατά 33% τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Οι μισές εταιρείες προσφέρουν ειδικά κίνητρα

Συνολικά, ποσοστό 73% των επιχειρήσεων ενδιαφέρεται να προσλάβει Έλληνες εργαζόμενους στο εξωτερικό από αρκετά έως πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ το 51% είναι διατεθειμένο να προσφέρει ειδικά και πολλαπλά κίνητρα για την προσέλκυσή τους.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ