Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Τρομάζει» η διασπορά στους ανήλικους - Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στα σχολεία

Δημοτικό σχολείο / Πηγή: Intime
Δημοτικό σχολείο / Πηγή: Intime

Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε παιδιά, καθώς σύμφωνα με την χθεσινή έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, το ένα στα τρία κρούσματα κορονοϊού αφορά ανήλικους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN τα 805 από τα 2.919 συνολικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη αφορούσαν ανήλικους 0 - 17 ετών. Τη Δευτέρα η ίδια αναλογία ήταν στο 1 προς 4 και αυτό προκαλεί ανησυχία σε μια περίοδο που οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, αποκάλυψε πως μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό 710 μαθητές.

Τα νέα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας όπως δοαμορφώνονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρακολουθούνται στενά από την επιτροπή των ειδικών, με τον Χαράλαμπο Γώγο να αφήνει να εννοηθεί σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ πως το σύμπλεγμα μέτρων που ισχύει στις σχολικές μονάδες θα επανεκτιμηθεί σε ένα μήνα. 

«Οχι στους εμβολιασμούς στα σχολεία»

«Προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για χορήγηση του εμβολίου των παιδιών στα σχολεία», ανέφερε στο OPEN από τη μεριά της η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, εκφράζοντας τη βούληση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή σε αυτό το μέτρο. 

Την ίδια στιγμή ωστόσο, η κυβέρνηση επιχειρεί  να προλάβει πιθανή έξαρση της υγειονομικής κρίσης μέσω των σχολείων βάζοντας στο τραπέζι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, όπως έχουν δηλώσει το τελευταίο διάστημα στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου.

Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στις ομάδες προτεραιότητας για την τρίτη δόση και ήδη δεκάδες έχουν λάβει μήνυμα ότι μπορούν από σήμερα να κλείσουν ραντεβού.

Παράλληλα, προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, στο πλαίσιο των οποίων οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12- 17 ετών θα εισέρχονται σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια επιδεικνύοντας αρνητικό rapid test 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ