Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Αυστηροποίηση με διπλή ταυτοποίηση μέσω κινητού

Πιστοποιητικό εμβολιασμού έλεγχος
Πηγή: Eurokinissi

Στην ενσωμάτωση αυστηρότερων δικλείδων ασφαλείας στο σύστημα εμβολιασμών οδηγούν τα περιστατικά εντοπισμού πλαστών πιστοποιητικών τα οποία ανέδειξαν και κάποιες «τρύπες», οι οποίες μπορεί να μη σχετίζονται άμεσα με την ηλεκτρονική διαδικασία, αφού οφείλονται σε διαμοιρασμό κωδικών, θα μπορούσαν όμως πιθανότατα να είχαν αποφευχθεί με ένα δεύτερο επίπεδο προστασίας.

Η ενσωμάτωση στο σύστημα εμβολιασμού για τους εξουσιοδοτημένους χρήστες της μεθόδου ταυτοποίησης των δύο παραγόντων, δηλαδή του OTP (One Time Password) και της αποστολής SMS κωδικού επιβεβαίωσης στο κινητό που έχει δηλωθεί από τον εξουσιοδοτημένο χρήστη, είναι κάτι που ήδη διερευνάται προκειμένου το σύστημα να θωρακιστεί περαιτέρω. Εάν αυτό υπήρχε, η απάτη που στήθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί δεδομένου ότι όλα ξεκίνησαν από τον διαμοιρασμό του κωδικού ασφαλείας του εξουσιοδοτημένου υγειονομικού με την επίορκο διοικητική υπάλληλο.

 

Πλέον αυτό που εξετάζεται είναι η διπλή ταυτοποίηση / αυθεντικοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου, η οποία μπορεί να γίνει με την καταχώρηση του τηλεφώνου του εξουσιοδοτημένου χρήστη στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕΠ).

Εφόσον αυτό εφαρμοστεί, ο εξουσιοδοτημένος χρήστης θα συνδέεται – όπως και τώρα - με την πλατφόρμα εισαγωγής στοιχείων γράφοντας όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, αλλά στη συνέχεια, θα λαμβάνει έναν δεύτερο κωδικό μέσω μηνύματος στο κινητό του τηλέφωνο, στον οποίο μόνο ο ίδιος θα έχει πρόσβαση.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ