Νέα
  • ΓΔ: 1449.39 -0.42%
  • Τζίρος: 67,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός - Μαύρες προβλέψεις για την Ελλάδα: Πάνω από 12.300 οι νεκροί μέχρι τον Απρίλιο

Μισό εκατομμύριο θάνατοι από την Covid-19
Πηγή: Intime

Μαύρες είναι οι προβλέψεις για την Ελλάδα και τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού σε ανθρώπινο κόστος, του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (Institute for Health Metrics and Evaluation) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ. Συγκεκριμένα, προβλέπεται το ενδεχόμενο να ξεπεράσουν τις 12.300 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας έως την 1η Απριλίου.

Το Ινστιτούτο κατάληξε στις συγκεκριμένες προβλέψεις έπειτα από μελέτη και ανάλυση των δεδομένων από κάθε χώρα, σε συνδυασμό με διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν τον ρυθμό της μεταδοτικότητας του ιού, όπως η χρήση μάσκας, η διάρκεια των lockdowns κλπ.

Ειδικά για την Ελλάδα, τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Αν όλα τα δεδομένα μείνουν ως έχουν έως τον Απρίλιο, οι νεκροί από επιπλοκές της πανδημίας θα αγγίξουν τους 12.325. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, με τα σημερινά δεδομένα, περίπου το 89% των πολιτών φοράει μάσκα. Σημειώνεται δε, ότι η ευρεία χρήση μάσκας την πιθανότητα μόλυνσης στο 1/3. Με βάση αυτό, αν από τώρα μέχρι τον Απρίλιο το 95% του πληθυσμού φοράει μάσκα, ο συνολικός αριθμός θανάτων θα φθάσει τις 11.528, ενώ αν γίνει πιο γρήγορα ο σταδιακός εμβολιασμός του πληθυσμού, ο προβλεπόμενος αριθμός είναι στις 11.722. Αν όμως τα μέτρα χαλαρώσουν, το Ινστιτούτο προβλέπει την εκτόξευση των θανάτων στη χώρα – 19.107 έως τον Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προβλεπόμενη αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Αυστρία για παράδειγμα, ο μέγιστος αριθμός προβλεπόμενων θανάτων είναι 15.482 μέχρι τον Απρίλιο, στο Βέλγιο είναι 26.790, στη Γαλλία οι θάνατοι προβλέπεται να διπλασιαστούν, ξεπερνώντας τις 125.000. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ