Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο στα παιδιά 5-11 ετών

Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής από τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer/ BioNTech  σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών ανακοίνωσε η εταιρεία η οποία διαπιστώνει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και δημιουργεί «ισχυρή» ανοσολογική απάντηση.

Οι εταιρείες χορήγησαν στα παιδιά δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων, το ένα τρίτο της δοσολογίας που χρησιμοποιήθηκε για εφήβους και ενήλικες ενώ χορήγησαν τη δεύτερη δόση σε διάστημα τριών εβδομάδων μετά την πρώτη.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν καλά ανεκτό ενώ οι παρενέργειες ήταν ανάλογες με εκείνες που παρατηρήθηκαν και στους 16 με 25 ετών.

Συγκεκριμένα, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες για εφήβους και ενήλικες περιλαμβάνουν κόπωση, πονοκέφαλο, μυϊκό άλγος, ρίγη, πυρετό και ναυτία, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ωστόσο η ανακοίνωση των φαρμακοβιομηχανιών δεν ανέφερε εάν κάποιο από τα παιδιά που μετείχε στη δοκιμή παρουσίασε μυοκαρδίτιδα, μια σπάνια καρδιακή πάθηση που παρατηρήθηκε σε μικρό αριθμό εφήβων και νέων ενηλίκων.

Τα δεδομένα, τα οποία περιελάμβαναν περισσότερα από 2.200 παιδιά, θα υποβληθούν στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και σε άλλες ρυθμιστικές αρχές υγείας «το συντομότερο δυνατό», ανέφεραν οι εταιρείες.

«Είμαστε πρόθυμοι να επεκτείνουμε την προστασία που παρέχει το εμβόλιο σε αυτόν τον νεότερο πληθυσμό, με την προϋπόθεση ότι θα λάβουμε κανονιστικής άδεια, ειδικά καθώς παρακολουθούμε την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα και την ουσιαστική απειλή που θέτει στα παιδιά«, δήλωσε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται να δημοσιευθούν επίσης τα δεδομένα κλινικών δοκιμών σχετικά με το πόσο καλά λειτουργεί το εμβόλιο Covid σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών, όπως ανέφερε ο Μπουρλά την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ