Νέα
  • ΓΔ: 894.74 +0.69%
  • Τζίρος: 59,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανατροπή! Τι ισχύει για την επίσκεψη στον οδοντίατρο για εμβολιασμένους - ανεμβολιάστους

Πηγή: Pixabay

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση που ήθελε ακόμα και τους εμβολιασμένους να χρειάζονται rapid test και τους ανερμβολίαστους μοριακό, για να επισκεφτούν οδοντίατρο. Αποτέλεσμα ήταν να ανακληθεί η απόφαση. 

«Στη φάση που βρισκόμαστε τώρα οι αποφάσεις έχουν να κάνουν και με τη διασπορά του ιού και την προστασία της νοσηλείας» σχολίασε αρχικά στο Mega την απόφαση για τα οδοντιατρεία ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος

Διευκρίνισε, δε, πως «στις περιπτώσεις που γίνονται επεμβατικές πράξεις, δημιουργείται αερόλυμα, το οποίο έχει μεγάλη πιθανότητα μετάδοσης.»

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, «ο οδοντίατρος καθορίζει κατά πόσο η πράξη που θα πράξει μπορεί να δημιουργήσει αερόλυμα, που δημιουργεί προβλήματα, και αν αυτή η πράξη έχει δυνάμει δημιουργία αερολύματος πρέπει να γίνει rapid.»

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι για απονεύρωση και καθαρισμό, «που δεν παράγουν αερόλυμα δεν χρειάζεται rapid test». 

Παράλληλα, έκρουσε το καμπανάκι για την επιδημιολογική κατάσταση στην βόρεια Ελλάδα λέγοντας πως «στην Κεντρική Μακεδονία δεν πέφτουν οι καμπύλες και σταθεροποιήθηκαν σε υψηλό ποσοστό», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων στην συμπρωτεύουσα.
 
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ