Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία φορέων ΠΦΥ προς ΕΟΠΥΥ για το claw back - Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις

κορονοϊός
Πηγή: Eurokinissi

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) ιδιωτικού τομέα προς την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για τα ποσοστά του claw back που, όπως αναφέρουν, «στην πλειοψηφία των εξετάσεων, αυτή η επιστροφή φτάνει στο 46%».

«Χθες δημοσιεύθηκαν τα ποσοστά του claw back ανά είδος εξέτασης για τον μήνα Ιούνιο, όπως διαμορφώθηκαν με βάση την υποβληθείσα δαπάνη για αυτόν τον μήνα, σε σχέση με την προϋπολογισθείσα. Αυτά τα ποσοστά αν αθροιστούν με το claw back του 2013-2019, το αναμενόμενο claw back του 2020 και συνυπολογίζοντας και την παρακράτηση φόρου, θα παρακρατείται τελικώς πάνω από το 60% της μηνιαίας υποβολής».

Το συντονιστικό όργανο των φορέων ΠΦΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι με αυτές τις παρακρατήσεις τίθεται ζήτημα επιβίωσης των φορέων ΠΦΥ, που «στήριξαν όσο κανείς άλλος τη δημόσια υγεία και εν μέσω οικονομικής κρίσης, αλλά και εν μέσω πανδημίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανεχτούμε τη ληστεία που συνεχίζεται», τονίζουν και προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις καταλήγουν ότι αδιαπραγμάτευτη θέση τους είναι η πλήρης κατάργηση του claw back.

Στο συντονιστικό όργανο συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ),η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)και η Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ