Νέα
  • ΓΔ: 902.09 +0.10%
  • Τζίρος: 46,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Ανθούν» στο Διαδίκτυο σελίδες με παράνομες υπηρεσίες παρακολούθησης

Με τιμές που ξεκινούν από το ποσό των 100 ευρώ επιτήδειοι φέρονται να ισχυρίζονται ότι μπορούν να εξασφαλίσουν στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να παρακολουθεί το κινητό τηλέφωνο οποιουδήποτε επιθυμεί, χωρίς μάλιστα το θύμα να καταλάβει το παραμικρό.

Σε μεγάλη έρευνα που έκανε το ethnos.gr εντοπίστηκαν διάφορες τέτοιες σελίδες, με άνθηση ιδίως στο dark web, το γνωστό ως σκοτεινό διαδίκτυο. Εδώ και λίγο καιρό, ωστόσο, στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών έχουν μπει και ιστοσελίδες που διαφημίζουν αντίστοιχες παροχές στο κοινό σε διαδίκτυο.  

Οι σελίδες αυτές, μάλιστα, είναι και στα ελληνικά και ανάμεσα στις παροχές οι δημιουργοί τους τάζουν ότι κανείς μπορεί να ενεργοποιήσει  την πίσω ή την μπροστινή κάμερα  του κινητού του θύματος για τη λήψη και καταγραφή εικόνας και ήχου στην συσκευή του, καθώς και να χρησιμοποιήσει το κινητό του θύματος ως κοριό χώρου και έτσι να ακούσει τα πάντα όποια ώρα το επιθυμεί χωρίς η συσκευή που παρακολουθείται να είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο.

Τάζουν υπηρεσίες παρακολούθησης με ειδικό τιμοκατάλογο

Σύμφωνα με τις… υπηρεσίες τους, επίσης, είναι εφικτό να ανακτά κανείς ακόμα και τα αρχεία που το άτομο έχει διαγράψει και να αποκτήσει πρόσβαση εκτός από τα μηνύματα σε όλες τις εφαρμογές, στα e-mail, το ιστορικό αναζητήσεων και των κλήσεων, όπως και στην γεωγραφική θέση του κινητού ακόμα και αν το GPS είναι απενεργοποιημένο.  

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ