Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ε. Λέκκας: Φοβόμαστε ένα μεγάλο σεισμό στη Θήβα - Εκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου

Ανησυχία για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού στη Θήβα εκφράζουν οι σεισμολόγοι καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Κρήτη προέκυψαν νέες ανάγκες.

Μιλώντας το ΑΠΕ ο καθηγητής υπογραμμίζει, ότι τους τελευταίους 4 μήνες η Θήβα δίνει συνεχώς μεγάλους σεισμούς γεγονός που προκαλεί ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου καταστροφικού σεισμού όπως αυτός της Κρήτης.

«Στην περιοχή της Θήβας παραμένει η σεισμικότητα τους τελευταίους τέσσερις μήνες και πρέπει να επικαιροποιήσουμε τα σχέδια μας με βάση και τις ανάγκες που προέκυψαν στην Κρήτη», τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

«Στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, η οποία συνεδρίασε χθες το βράδυ, επισημάναμε την αναγκαιότητα οι δήμοι της περιοχής να έχουν επικαιροποιημένα όλα όσα προβλέπονται από τα σχέδια. Επίσης, να είναι προετοιμασμένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς για να μην αντιμετωπίσουμε όσα αντιμετωπίσαμε στον πρόσφατο σεισμό της Κρήτης», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Όπως πρόσθεσε, την περασμένη Παρασκευή ο ΟΑΣΠ και ο ίδιος έκαναν εκπαίδευση για τους σεισμούς σε όλα τα σχολεία της Θήβας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ