Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

EMA: Το εμβόλιο της J&J συνδέεται και με άλλη σπάνια περίπτωση θρόμβωσης

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχει πιθανή σχέση ανάμεσα σε σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων σε βαθιές φλέβες με το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 και συνέστησε η πάθηση αυτή να περιληφθεί στις παρενέργειες του εμβολίου.

Ο EMA συνέστησε, επίσης, η ανοσολογική θρομβοπενία (ITP), μια αιμορραγική διαταραχή που προκαλείται από το γεγονός ότι το σώμα επιτίθεται από λάθος κατά των αιμοπεταλίων, να προστεθεί στις άγνωστης συχνότητας ανεπιθύμητες ενέργειες που περιέχονται στις πληροφορίες προϊόντος του εμβολίου της J&J και του εμβολίου της AstraZeneca.

Ινστιτούτο Ρ. Κοχ: Αξιόπιστη προστασία έναντι σοβαρής εξέλιξης της Covid

Τα εμβόλια για τον κορoνοϊό που έχουν εγκριθεί στη Γερμανία προστατεύουν από την Covid -19. Ιδιαίτερα προστατεύουν από μια σοβαρή εξέλιξη της ασθένειας με νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Οπως εκτιμά το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) του Βερολίνου στην εβδομαδιαία έκθεσή του, αυτή η προστασία για όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια ανέρχεται κατά μέσο όρο περίπου στο 93 % για άτομα ηλικίας 18 έως 59 ετών και στο 89 % για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Η νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αποτρέπεται σύμφωνα με το RKI σε εμβολιασμένους της νεότερης ηλικιακής ομάδας σε ποσοστό 96%, ενώ στους ηλικιωμένους σε ποσοστό 94%. Η προστασία από μια θανατηφόρα πορεία της νόσου ανέρχεται σε ποσοστό 97% για τους νεότερους και 88% για τους γηραιότερους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ