Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο ίδιο αυτοκίνητo την Πρωτοχρονιά

Lockdown: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητη την Πρωτοχρονιά
Πηγή: Eurokinissi

Παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα παραμείνουν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ωστόσο παρόμοια με τις ημέρες των Χριστούγεννων οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν ένα συγγενικό τους σπίτι για να γιορτάσουν, στέλνοντας μήνυμα με νούμερο 6 στο 13033.

Σημειώνεται ότι παραμένει η απαγόρευση μετακίνησης από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Πόσα άτομα επιτρέπεται στο ίδιο όχημα

Τις ημέρες 31/12 και 1/1 θα μπορούν να μετακινούνται μέχρι 4 άτομα της ίδιας οικογένειας με ένα ΙΧ. Στην περίπτωση των ταξί μέσα στο όχημα θα μπορεί να βρίσκεται μόνο ο οδηγός και ένας πελάτης.

Στις οικογένειας με ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στο ίδιο σπίτι δεν υπάρχει περιορισμός ατόμων μέσα στο όχημα.

Στα διπλοκάμπινα επιτρέπονται δύο επιβαίνοντες πέραν του οδηγού. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μικτής χρήσης αλλά και τα τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Τι αναφέρει εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ

«Ιδιαίτερα για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα δοθεί διευκρινιστική οδηγία στους αστυνομικούς, ότι αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας, αυτό δεν θα συνιστά παράβαση ούτε θα επιδίδεται πρόστιμο».

Αυτό σημαίνει πως παράβαση δεν θα βεβαιώνεται στα τέσσερα άτομα που είναι μέλη ίδιας οικογενείας, δεδομένης πάντοτε πως έχουν στείλει το απαραίτητο sms στο 13033 και βρίσκονται εντός των επιτρεπομένων ωρών μετακίνησης, 5.00π.μ – 22:00μ.μ.

Τι ισχύει για μετακινήσεις από νομό σε νομό

Όσον αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, δεν αλλάζει τίποτα, οι οποίες ακόμη απαγορεύονται ενώ τα παραπάνω ισχύουν μόνο εντός περιφερειακής κοινότητας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ