Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΟΔΥ: «Σαρώνεται» όλο το ΔΣ μετά τις παραιτήσεις - Oλα τα ονόματα και το παρασκήνιο

ΕΟΔΥ
Πηγή: Eurokinissi

Σαρωτικές αλλαγές σε όλο τον ΕΟΔΥ αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση μετά τις παραιτήσεις του Προέδρου Παναγιώτη Αρκουμανέα αλλά και του Αντιπροέδρου Χρήστου Κουρούση

Κυβερνητικά στελέχη από την ώρα που άρχισαν οι φήμες περί παραίτησης Αρκουμανέα, η οποία τελικώς υπεβλήθη με καθυστέρηση το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, βρίσκονται σε έναν αγώνα αναζήτησης ενός προσώπου που θα αναλάβει τον Οργανισμό και θα προχωρήσει και στις απαιτούμενες αλλαγές. 

Βέβαια όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές στο ethnos.gr, οι περισσότεροι επιστήμονες τους οποίους έχει προσεγγίσει η κυβέρνηση δεν είναι αμέσως θετικοί για να ηγηθούν του ΕΟΔΥ, αφού θέτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις κυρίως θεσμικού χαρακτήρα. 

Άλλωστε ο ΕΟΔΥ είναι ένας από τους πιο δύσκολους φορείς του δημοσίου ο οποίος μάλιστα έχει και αμαρτωλό παρελθόν, από το οποίο δεν φαίνεται να έχει ξεφύγει. 

Είναι χαρακτηριστικό όπως έλεγε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στο ethnos.gr ότι ο ΕΟΔΥ «είναι στοιχειωμένος και παλεύει ακόμη με τα φαντάσματα του παρελθόντος και είναι δύσκολο να ανακάμψει». Πιθανώς γι αυτό και η κυβέρνηση φαίνεται να δυσκολεύεται προς ώρας να πείσει διακεκριμένους επιστήμονες να αναλάβουν το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού. 

Τα πρόσωπα

Μέχρι στιγμής ουδείς από όσους έχει προσεγγίσει η κυβέρνηση δεν έχει πει οριστικά το «ναι» μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr, αλλά άμεσα αναμένεται να «κλειδώσει» ο νέο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Άλλωστε δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις με την πανδημία να είναι σε εξέλιξη. 

Όμως τα κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να «παζαρεύουν» με τους διαδόχους του Παναγιώτη Αρκουμανέα προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα και να αναλάβουν το δύσκολο εγχείρημα της ανάκαμψης του Οργανισμού. 

Πάνω πάνω στη λίστα των υποψηφίων βρίσκεται το όνομα της Παγώνας Λάγιου, Καθηγήτριας Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ η οποία είναι και Πρόσεδρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Παν/μίου Harvard, ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, την κ.Λάγιου είχαν προσεγγίσει και στο παρελθόν να αναλάβει τον ΕΟΔΥ αλλά είχε αρνηθεί. Άγνωστο εάν θα πεισθεί να πει τώρα το «ναι». 

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ