Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει ακόμα και την ίδια ημέρα με εκείνο του κορονοϊού

Εμβόλιο της Pfizer / Πηγή: AP
Εμβόλιο της Pfizer / Πηγή: AP

Tαυτόχρονα με το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει αυτό του κορονοϊού, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Η κυρία Θεοδωρίδου επεσήμανε πως δεν υπάρχει κανένας χρονικός προορισμός ανάμεσα στο εμβόλιο της γρίπης με αυτό του κορονοϊού.

Οι οδηγίες του CDC αναφέρουν πως δεν χρειάζεται να τηρείται κανένας χρονικός περιορισμός ανάμεσα στα δύο εμβόλια. Επειδή τις τελευταίες ημέρες υπάρχει παραπληροφόρηση ότι απαιτείται διάστημα 15 ημερών, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι δεν ισχύει.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το ένα εμβόλιο δεν προστατεύει έναντι της λοίμωξης του άλλου, καθώς όπως είπε το εμβόλιο της γρίπης δεν προστατεύει από τον κορονοϊό αλλά ούτε και ανάποδα.

Το ό,τι η γρίπη δεν μας επισκέφθηκε πέρυσι δεν σημαίνει ότι δεν θα μας επισκεφθεί φέτος, επεσήμανε η Πρόεδρος της Επιτροπής, τονίζοντας πως ο ιός της γρίπης είναι ένας ιός που δεν πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη.

Η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι ευτυχώς πέρυσι είχαμε ιδιαίτερα χαμηλή επίπτωση της γρίπης και εξήγησε ότι υπάρχουν λίγα στοιχεία για την αλληλεπίδραση της με τον κορονοϊό. «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πως μπορεί η μια λοίμωξη να επηρεάσει την άλλη», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι φέτος θα χρησιμοποιηθούν τετραδύναμα εμβόλια μιας δόση κατά της γρίπης. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ