Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέντευξη Τύπου για την αποστολή στο Αιγαίο του ρωσικού ιστορικού ιστιοφόρου Shtandart

Στις 9 Οκτωβρίου, στις 11:00, στο λιμάνι του Πειραιά, στο ρωσικό ιστιοφόρο Shtandart θα πραγματοποιηθούν η συνέντευξη Τύπου και η επίσημη έναρξη της διεθνούς ιστορικό-εκπαιδευτικής αποστολής «Φλόγα του Τσεσμέ» στο Αιγαίο. Το ιστιοφόρο είναι το ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Αυτοκράτορα Μέγα Πέτρου, που ναυπηγήθηκε σύμφωνα με τα σχέδια και τις ναυπηγικές παραδόσεις του 18ου αιώνα.

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών της αποστολής, του «Ρωσικού Γεωγραφικού Συνδέσμου» και της εταιρίας παραγωγής ταινιών «Skyfirst», θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Η αποστολή διεξάγεται στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος του Έτους Ιστορίας Ρωσίας – Ελλάδας υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ρωσίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Στα πλαίσια της αποστολής για πρώτη φορά θα ερευνηθούν αντικείμενα που αφορούν το ολίγο γνωστό ιστορικό γεγονός – την ύπαρξη το 18ο αιώνα στα ελληνικά νησιά του Νομού του Αρχιπελάγους της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Σχεδιάζονται τα ερευνητικά έργα στα νησιά παρουσίας των Ρώσων ναυτικών και επίσης υποβρύχια κινηματογράφηση στους τόπους αγκυροβολιών και καταβύθισης των ρωσικών πλοίων. Στην Πάρο, πρώην πρωτεύουσα του Νομού, θα τοποθετηθούν δύο μνημονευτικές πλακέτες. Παράλληλα θα γυριστεί ντοκιμαντέρ, η πρεμιέρα του οποίου θα πραγματοποιηθεί στα τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες της αποστολής θα είναι όχι μόνο οι εμπειρογνώμονες της UNESCO, ιστορικοί και τεχνοκρίτες. Για πρώτη φορά η ομάδα θα συμπεριλαμβάνει τους νέους εξερευνητές – Ρώσους μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι έχουν περάσει έναν δύσκολο διαγωνισμό.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ