Νέα
  • ΓΔ: 1418.72 +0.08%
  • Τζίρος: 8,46 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Handelsblatt: Tο ελληνικό δημόσιο χρέος αγγίζει πλέον το 210% του ΑΕΠ

«Οι χώρες της νότιας Ευρώπης ποντάρουν στην οικονομική ανάπτυξη μετά την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία. Την ίδια ώρα όμως εκτοξεύεται το δημόσιο χρέος. Πόσο θα αντέξει η ευρωζώνη; διερωτάται η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο με τίτλο «Το χρέος βαραίνει τις οικονομίες στον ευρωπαϊκό νότο»

► Μάρκους Φέρμπερ στην «Η»: Καμπανάκι για το χρέος - Δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα

«Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα συγκεντρώνουν περισσότερο από το 60% του συνολικού χρέους της ευρωζώνης. Το ελληνικό δημόσιο χρέος αγγίζει πλέον το 210% του ΑΕΠ. Σε απόλυτους αριθμούς το ιταλικό δημόσιο χρέος βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το γαλλικό, φθάνοντας τα 2,7 τρισεκατομμύρια. Αναλυτές εξαίρουν ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει, παρά την πανδημία, πιστή στην μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενώ παράλληλα θέτει τα θεμέλια για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Παρά την συνεχιζόμενη δημοσιονομική πειθαρχία στην Αθήνα τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι ομόλογοί του από την Γαλλία και την Ιταλία τάσσονται υπέρ μιας χαλάρωσης του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, το οποίο έχει ανασταλεί μέχρι το 2022. Στην Αθήνα γίνεται μάλιστα λόγος για ‘Συμμαχία του Νότου‘» καταλήγει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.

Πηγή: DW

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ