Νέα
  • ΓΔ: 1435.55 +1.06%
  • Τζίρος: 44,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Σαρώνει το Ιόνιο η «Αθηνά» - Πλημμύρισαν Κέρκυρα και Παξοί

Το Ιόνιο πλήττει αυτή την ώρα η κακοκαιρία «Αθηνά» προκαλώντας πλημμύρες στο κέντρο της Κέρκυρας και τους Παξούς ενών προβλήματα υπάρχουν και στην εναέρια κυκλοφορία καθώς δεν προσγειώνονται τα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχής.

Ήδη δύο πτήσεις επέστρεψαν στην Αθήνα κι άλλες δύο προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, «ήδη οι δύο πτήσεις από Αθήνα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, μία πτήση από Νάπολη άλλαξε κατεύθυνση προσγείωσης με αποτέλεσμα να προσγειωθεί και αυτή στην Αθήνα, ενώ η πτήση από Βαρσοβία αναμένεται να προσγειωθεί στην Πρέβεζα. Η κακοκαιρία που πλήττει το νησί προκάλεσε χαμηλή ορατότητα στο αεροδρόμιο, με συνέπεια να μη γίνεται εφικτή η προσγείωση των αεροπλάνων».

Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα και Παξούς

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε Κέρκυρα και Παξούς με απόφαση αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, ενώ εκτιμάται πως η ένταση της ισχύουσας κακοκαιρίας θα αρχίσει κάπως να φθίνει από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα.

Σύμφωνα με το εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε την Τετάρτη η ΕΜΥ,  σήμερα τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά έντονα, με έμφαση στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Μακεδονία, στη Βορειοδυτική Θεσσαλία και απο το μεσημέρι στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, όπου θα έχουν και αυξημένη διάρκεια, ενώ οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα δυτικά αναμένεται να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ