Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοι: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση την Παρασκευή - Ποιοι παίρνουν σειρά

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού / Πηγή: AP

Ανοίγει στις 9 Οκτωβρίου η πλατφόρμα των ραντεβού για τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού για άτομα άνω των 50 ετών με υποκείμενα νοσήματα στην ομάδα Α και Β. Tα παραπάνω ανέφερε, ο ΓΓ ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα παρατηρήθηκε σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Μικρή αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε και στην Αττική, ενώ τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια υπολογίζονται σε 20.000.

Στο 62% η πληρότητα των ΜΕΘ

Η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 62%, ανέφερε επίσης και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους ηλικιωμένους καθώς ένας στους 4 Έλληνες άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι.

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως η πορεία της πανδημίας στην επικράτεια είναι σταθερή, σημειώνοντας όμως ότι η μετάδοση αυξάνεται σε κλειστούς χώρους, εφιστώντας την προσοχή όλων.

Εξήγησε ότι ο συγχρωτισμός σε ένα περιβάλλον μόνο εμβολιασμένων ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρός. Ωστόσο είπε ότι η πανδημία δεν τέλειωσε, «δεν πετάμε τις μάσκες και δεν εφησυχάζουμε», τόνισε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ