Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κατάθεση πινακίδων: Ανοιξε η πλατφόρμα myCAR

Πινακίδες / Πηγή: Intime
Πινακίδες / Πηγή: Intime

Ανοιξε σήμερα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myCAR» μέσω της οποίας οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να θέτουν το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας. Η προθεσμία ψηφιακής κατάθεσης πινακίδων έχει παραταθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ η διαδικασία ψηφιακής κατάθεσης πινακίδων είναι πολύ απλή.

Ο οδηγός θα εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxis, θα επιλέγει το όχημα που θα θέλει να θέσει σε ακινησία και θα κάνει γνωστή διεύθυνση στην οποία θα βρίσκεται το ακίνητο. Σε περίπτωση που υπάρχει συνιδιοκτήτης στο όχημα τότε θα πρέπει και αυτός  να συναινεί.  Η εφαρμογή myCAR ενημερώνει τον κάτοχο ότι η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, σε περίπτωση, που ο κάτοχος δεν έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, ή δεν έχει ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα. O κάτοχος του οχήματος δεν θα στέλνει τις πινακίδες στην Εφορία του αλλά θα τις κρατάει στο σπίτι του.

Όσοι σκεφτούν να παραβιάσουν το σύστημα υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση ακινησίας και μετά συνεχίσουν να κυκλοφορούν κανονικά τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες καμπάνες. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει πρόστιμα πάνω από 3.000 ευρώ. Ακόμη και όσοι καταθέσουν τις πινακίδες ηλεκτρονικά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για το πρώτο δίμηνο του 2021. Δεδομένου  ότι οι ακινητοποιήσεις οχημάτων θα γίνουν μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, οι πρώτες άρσεις ακινησίας θα γίνουν μετά τον Μάρτιο.

Με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την «κατάθεση» των πινακίδων:

  • Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα με κινητήρες μέχρι 1.928 κυβικά εκατοστά θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2021.
  • Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών θα απαλλαγούν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2021 και δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο πολυτελούς διαβίωσης γλιτώνοντας ποσά που κυμαίνονται από 287 έως και πάνω από 4.000 ευρώ.
  • Οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων, ανεξαρτήτως κυβισμού, θα γλιτώσουν από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το έτος 2021. Στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν το 2022 δεν θα υπολογιστούν τεκμήρια διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ