Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση

Δημοτικό σχολείο / Πηγή: Intime
Δημοτικό σχολείο / Πηγή: Intime

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ, για τη Δευτέρα, μέσω της οποίας οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση.

Στην ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης προχώρησε, μέσω Twitter, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ,μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση. Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας», έγραψε συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας.

Το υπουργείο έδωσε, νωρίτερα, άμεση απάντηση στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καταθέτοντας αντέφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε ως παράνομη την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά όχι άμεσα εκτελεστέα.

ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ προσέφυγαν στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου και η έφεση ορίστηκε να εκδικαστεί αρχικά τον Ιανουάριο του 2022, αλλά με την αντέφεση του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε προκειμένου να εκδικαστεί το συντομότερο η υπόθεση, αυτή θα δικαστεί τελικά την ερχόμενη Δευτέρα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ