Νέα
  • ΓΔ: 1422.22 +0.33%
  • Τζίρος: 34,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Ορκίστηκαν οι ΕΠΟΠ των Ειδικών Δυνάμεων παρουσία Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κ. Φλώρου

Το ΓΕΣ έχει εστιάσει στην βελτίωση της εκπαίδευσης των Επαγγελματιών Οπλιτών μέσα από μια προσπάθεια καθιερώσεως λειτουργίας Σχολείου Βασικής Εκοαιδεύσεως και Σχολείου Προκεχωρημένης Εκπαιδεύδεως ΕΠΟΠ. Αυτό το διάστημα, εξελίσσεται η εκπαίδευση των νεοπροσληφθέντων 900 περίπου ΕΠΟΠ.

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρευρέθη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοκαταταγέντων Επαγγελματιών Οπλιτών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στο Μεγάλο Πεύκο.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Α/ΓΕΕΘΑ καλωσορίζοντας τους 180 ορκισθέντες ΕΠΟΠ στην οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ενίσχυση των Μονάδων τους με προσωπικό μετά από σχεδόν μια δεκαετία, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους.

«Ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα»

Όπως παρατηρούμε στη φωτογραφία, ενώ όλοι στέκονταν κάτω απο τις τέντες λόγω της κακοκαιρίας, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος απεναντίας, θέλοντας να εμπνεύσει τους μελλοντικούς κομάντο στεκόταν αγέρωχος και εκτός της προστατευτικής τέντας εν ώρα έντονης βροχόπτωσης. Αυτός είναι και ο τρόπος σκέψης  του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου: «Ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα, ουδέν επιβάλλει όσο η ευπρέπεια».

 

Στη συνέχεια κάλεσε τους νεοκαταταγέντες ΕΠΟΠ να καταβάλουν κάθε προσπάθεια και κάθε αναγκαία θυσία, ώστε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του Στρατεύματος μέσω της σκληρής και επίπονης εκπαίδευσης, και τους τόνισε τη σημασία του όρκου τους ως του αόρατου συνδέσμου με όσους υπηρέτησαν στο παρελθόν, υπηρετούν στο παρόν και θα υπηρετήσουν στο μέλλον στις Ειδικές Δυνάμεις και τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, υπερασπιζόμενοι διαχρονικά τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στάθηκε επιπλέον στη δημιουργία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συγκεντρώνει υπό ενιαία Διοίκηση το πλέον επίλεκτο προσωπικό και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, επιτυγχάνοντας την πλήρη αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, αλλά και την υιοθέτηση κοινής επιχειρησιακής αντίληψης και κουλτούρας. 

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ Υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Πάρης Καπραβέλος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ