Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πότε θα σταθεροποιηθεί το τρελό ράλι στις ανατιμήσεις βασικών προιόντων

Την εκτίμηση ότι «το επόμενο διάστημα θα δούμε σταθεροποίηση των τιμών στα προϊόντα, καθώς η αυξανόμενη προσφορά θα καλύψει την ζήτηση και δεν θα δημιουργηθούν περεταίρω αυξήσεις» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Παπαθανάσης απέδωσε μάλιστα τις αυξήσεις τιμών και καίνε την αγορά σε «διόρθωση της πολύ ισχυρής επανεκκίνησης της Οικονομίας» επικαλούμενος τον δείκτη τιμών καταναλωτή που τις κατατάσσει στο 2.2% έναντι μείωσης 2% πέρυσι.

Παράλληλα επισήμανε ότι οι έλεγχοι στην αγορά είναι πολλοί. Υπενθύμισε επίσης ότι ισχύει η ρήτρα για τη μη αύξηση του ποσοστού κέρδους μέχρι το τέλος του έτους. Πολύ λίγες είναι οι περιπτώσεις με παραβατική συμπεριφορά, τόνισε.

Αυξήσεις σε 9 βασικά είδη διατροφής

Μάλιστα αναφερόμενος στη λειτουργία των λαϊκών αγορών υπογράμμισε ότι λειτουργούν υποδειγματικά όπως και εν μέσω πανδημίας. Σαφώς υπάρχουν αυξήσεις στην διατροφή εκτίμησε όμως, ότι το μέτρο της διατίμησης δεν βοηθάει όπως έχει αποδειχθεί και από την προηγούμενη εμπειρία.

Στη χώρα μας συνεχίζεται η αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών γεγονός που επιτρέπει αισιοδοξία για ανάπτυξη της οποίας το μέρισμα θα μοιραστεί στους Έλληνες πολίτες. Σε ότι αφορά τον πληθωρισμό εκτίμησε ότι θα κυμανθεί εδώ - όπως και στην Ευρώπη - περίπου στο 3% καθώς το φαινόμενο είναι εξωγενές.

Επίδομα θέρμανσης

Για το επίδομα θέρμανσης σημείωσε ότι μια οικογένεια τετραμελής θα λάβει κατά 60% αυξημένο επίδομα θέρμανσης και αναφερόμενος στα ενισχυτικά μέτρα της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι παίρνουμε μέτρα για να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη σε συνάρτηση με το τι μπορεί να δώσει η πολιτεία καθώς η Ελλάδα κινείται στο πλαίσιο ενός δημοσιονομικού στόχου

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ