Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης στο OPEN: Το 60% των Ελλήνων έχει εμβολιαστεί - Ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ

«Ολα τα στοιχεία δείχνουν πως όσο αυξάνεται ο εμβολιασμός, τόσο περισσότερο μειώνεται η νόσηση και κατά βάση η βαριά νόσηση», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Τώρα ότι Συμβαίνει».

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό υποστήριξε ότι το εμβόλιο έκανε τη μεγάλη διαφορά συγκριτικά με πέρυσι καθώς και το ότι σήμερα έχουμε περισσότερη γνώση για την πανδημία.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως πάνω από 300 (87%) νοσηλευόμενοι στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ενώ υπάρχει και ένα 13% εμβολιασμένοι, οι οποίοι είναι και κυρίως ηλικιωμένοι.

«Αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός που έχει εμβολιαστεί είναι στο 60%, ενώ η πραγματικότητα είναι πως το τελευταίο διάστημα έχει επιπεδοποιηθεί η καμπύλη με όσους πηγαίνουν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολιασμού. Στις ηλικίες 18-30 υπάρχει μία κινητοποίηση καθώς είναι και εκείνοι που θέλουν να κάνουν χρήση του πιστοποιητικού», ανέφερε.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως το ΕΣΥ δεν θέλουμε να γίνει μονοθεματικό, άρα οι κλίνες που δίνονται στις ΜΕΘ είναι 50-50%.

«Πέρσι έγινε μία εντελώς διαφορετική κατανομή λόγω της πανδημίας. Ωστόσο αυτό που μπορώ να πω είναι πως έχουμε σοβαρό κενό στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων, άρα δεν γίνεται να γίνουν χειρουργεία στο βαθμό που θέλουμε», ανέφερε ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας πως «είμαστε σε συζήτηση με τον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε πάρει κλίνες ΜΕΘ και συζητάμε για να πάρουμε απλές κλίνες».

Χωρίς κλίνες ΜΕΘ ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος, τόνισε πως έχουν προκύψει προβλήματα με τις αναστολές του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ενώ τόνισε πως υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

«Επτά ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ είναι σε θάλαμο και περιμένουν για κλίνη ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου υπάρχουν πέντε ασθενείς σε λίστα αναμονής προκειμένου να βρουν και εκείνοι κλίνη», ανέφερε ο ίδιος ζητώντας να αυξηθούν οι κλίνες.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα