Νέα
  • ΓΔ: 875.71 +0.91%
  • Τζίρος: 5,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τριαντόπουλος: «Πιο δίκαια και πιο γρήγορα τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη»

Χρήστος Τριαντόπουλος, γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών / Πηγή: Eurokinissi

«Σε κάθε φυσική καταστροφή χτίζουμε πάνω στο πλαίσιο της αντιμετώπισης για να πηγαίνουν πιο δίκαια και πιο γρήγορα τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Στις τελευταίες φυσικές καταστροφές με εντολή πρωθυπουργού, ανοίξαμε μια πλατφόρμα που δίνεται προκαταβολή έναντι των χρημάτων που θα πάρει κάποιος για να φτιάξει το σπίτι του», δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, από το Δαμάσι του Τυρνάβου όπου βρέθηκε σήμερα για να ενημερώσει τους σεισμόπληκτους κατοίκους.

Ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε πως μέσα στον Νοέμβριο όποιος κάτοικος έχει κτίριο που έχει χαρακτηριστεί "κόκκινο" και προχωρήσει σε κατεδάφισή του, θα δοθεί μια προκαταβολή 14.000 ευρώ, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να χτίσουν ξανά το σπίτι τους.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σημείωσε ότι στο Δαμάσι θα γίνει ότι θα γίνει σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Η περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με δέσμευση του κ. Αγοραστού θα προχωρήσει σε πλήρη αποκατάσταση των ζημιών «ουσιαστικά και όχι με προχειρότητα, απλά και μόνο για να κάνουμε κάτι». Όπως είπε μέσα στον Νοέμβριο θα αρχίσει ηλεκτρονικά η διαδικασία υποβολής των αιτημάτων και με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα μπορούν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν την αποζημίωση που τους αντιστοιχεί.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ