Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Εκτακτη ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα

Τσιόδρας
Πηγή: Ευρωκίνηση

Σε ανακοινώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα προβαίνει ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα εμβόλια εμφανίζουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικίες ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και αποκάλυψε πως με τον εμβολιασμό αποφύγαμε περίπου 8.400 θανάτους, 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις.

«Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη σε έναν πληθυσμό, εμφανίζονται κρούσματα και σε εμβολιασμένους. Αυτό δεν σημαίνει πως το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό» τόνισε ο κ. καθηγητής.

«Η αποτελεσματικότητα οποιουδήποτε εμβολίου είναι δεδομένη. Το εμβόλιο προστατεύει κατά 91% όσους το κάνουν, σε σύγκριση με τους ανεμβολίαστους».

Γίνεται μεγάλη συζήτηση στην επιτροπή για την ανάγκη πραγματοποίησης αναμνηστικής δόσης για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της J&J, ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών, τόνισε ο καθηγητής.

Αναφερόμενος στις επιφυλάξεις που διατυπώνονται από ορισμένους για την ασφάλεις των εμβολίων, ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε πως «η αλήθεια είναι πως τα εμβόλια είναι εξαιρετικά ασφαλή και αποδοτικά»

Δείτε ζωντανά την έκτακτη ενημέρωση. 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ