Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Πότε ανοίγουν όλες οι βαθμίδες

Σχολείο / Πηγή: Intime
Σχολείο / Πηγή: Intime

Με στόχο το οριζόντιο άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει από αύριο, Κυριακή, 3 Ιανουαρίου έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 11 Ιανουαρίου, ξανά σε αυστηρό lockdown.

Όπως διαμηνύει το κυβερνητικό επιτελείο, η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους. Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων. «Πρώτα τα σχολεία!» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τον καθηγητή επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της επιτροπής Υγείας, που συνεδριάζει τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, Χαράλαμπο Γώγο, για να ανοίξουν τα σχολεία, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το επιδημιολογικό φορτίο στις κατά τόπους περιοχές, όπως είναι η δυτική Αττική, το κέντρο της Αθήνας και η Κοζάνη. Ωστόσο, «εάν συνεχιστεί η βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ίσως και με μια περαιτέρω μείωση τότε μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία» δήλωσε.

Με δεδομένο ότι τις προηγούμενες ημέρες, λόγω των γιορτών, παρά το lockdown, υπήρξε έντονη κινητικότητα, οι λοιμωξιολόγοι αναμένουν την αποτύπωσή της στα επιδημιολογικά δεδομένα κι εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για την Αττική.

«Στην Αττική βλέπουμε σταθεροποίηση και όχι βελτίωση των πραγμάτων. Εάν στην Αττική συμβεί μια έξαρση κρουσμάτων θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες. Πρόκειται για μια περιοχή στην οποία έχουμε στραμμένο το βλέμμα και η προσοχή μας είναι τεταμένη. Τα νούμερα στην Αθήνα παραμένουν τριψήφια και είναι από τις βασικές περιοχές που θα δούμε για να πάρουμε αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Γώγος.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο χτες, Πρωτοχρονιά, το 1/3 των κρουσμάτων κορoνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν στην Αττική, με την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας να μετρά 210 νέα κρούσματα της Covid-19.

Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αν όλα πάνε καλά και πάμε σε άνοιγμα των σχολείων, στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.

Αναφορικά με τις εκκλησίες, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα