Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Εφιαλτική πρόβλεψη για σχεδόν 2.500 νεκρούς μέχρι το τέλος του έτους - Τι είπε ο Ν. Τζανάκης

ΜΕΘ / Πηγή: Eurokinissi
ΜΕΘ / Πηγή: Eurokinissi

Στο επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται στη χώρα και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

►Διαβάστε επίσης - Κορονοϊός: Υψηλή η αποτελεσματικότητα του συνδυασμού εμβολίων - Τι δείχνουν μελέτες

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής τα νούμερα είναι αμίλεικτα, ενώ εκτίμησε πως από δω και πέρα θα έχουμε περίπου 2,5 χιλιάδες νεκρούς από κορονοϊό στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους.

«Κάθε 1000 κρούσματα που ανεβαίνουμε καθημερινά, θα ανεβαίνουμε κατά μέσο όρο και 10 νεκρούς», τόνισε  στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι θάνατοι σε ημερήσια βάση να φτάσουν τους 40 με 45.

►Διαβάστε επίσης Ο ΕΜΑ ενέκρινε την τρίτη δόση με το εμβόλιο της Moderna

«Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στους άνω των 80»

Ο καθηγητής στάθηκε μάλιστα και στα χαμηλά, όπως είπε, ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80: «Στις ηλικίες αυτές οι εμβολιασμένοι είναι γύρω στο 73%. Είναι τραγικό, πρέπει να τους βρούμε και να τους εμβολιάσουμε προσωπικά. Οι γιατροί να πάνε να τους βρουν»

Προτάσσοντας την σημασία του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, ο κ. Τζανάκης δήλωσε πως εάν κατά ένα μαγικό τρόπο είχαμε εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 95% στις ηλικίες άνω των 60, θα είχαμε 7-8 θανάτους την ημέρα

Αναφερόμενος στις παρελάσεις τόνισε πως δεν θα αφήσουν κάποιο επιδημιολογικό αποτύπωμα αν γίνουν οργανωμένα, ωστόσο το ζήτημα όπως είπε είναι η ατομική συμπεριφορά του καθενός: «Μπορεί σε μια περιοχή να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά αν πάμε να γεμίσουμε τις καφετέριες το επιδημιολογικό αποτύπωμα θα είναι χειρότερο», σχολίασε
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ