Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός - Μαρουσάκης: Ερχεται Μεσογειακός Κυκλώνας-Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται να σημειωθεί τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Με βάση τις προβλέψεις του, ο καιρός χαλάει μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς η χώρα μπαίνει ξανά σε τροχιά μεσογειακού κυκλώνα.  Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, από τη νότια Ιταλία παραμένει εγκλωβισμένο πάνω από τη Σικελία όπου και έχει προκαλέσει πολλές βροχές και καταιγίδες και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κινηθεί ανατολικά προς τη χώρα μας και πιθανότατα θα περάσει από τα νότια θαλάσσια τμήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται κύμα κακοκαιρίας σε Κρήτη και Δωδεκάνησα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή και τη Δευτέρα. Ωστόσο, ο μετεωρολόγος του OPEN επισημαίνει ότι η πορεία του φαινομένου είναι αρκετά δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια.

Ο καιρός σήμερα

Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και νότια και άνεμοι απο βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο και απο ανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 αναμένονται παροδικές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και νότια με πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 19, στην Ήπειρο από 0 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 20, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 6 έως 17 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ κυρίως στα νοτιότερα τμήματα.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πιθανώς στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 16-17 βαθμούς.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ