Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Σταμάτησε η απεργία στο Λιμάνι του Πειραιά - Ανοιξαν οι προβλήτες

Επαναλειτουργούν μετά από την 7ημερη απεργία των εργαζομένων, οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, οι οποίοι είχαν κλείσει μετά τον θάνατο του εργαζόμενου το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων (ΕΝΕΔΕΠ), η λήξη της απεργίας έρχεται μετά από ικανοποίηση των αιτημάτων τους για:

  1. τη δέσμευση της εταιρείας και του Υπουργείου για να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας με την συμμετοχή μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.
  2. την αναγνώριση και κατοχύρωση του Σωματείου μας που είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων μέσα στο λιμάνι, ενώ, παράλληλα «ανάγκασαν» την εταιρεία και την κυβέρνηση έστω να αναγνωρίσει το πρόβλημα για τις εργατικές πόστες.

Συμφόρηση στο λιμάνι

Οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ υποδέχονται και το μεγαλύτερο όγκο των φορτίων που φτάνουν στο λιμάνι. Συνεπώς η απενεργοποίησή τους δημιούργησε συνθήκες συμφόρησης.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ναυτική Ένωση, η οποία εκπροσωπεί θεσμικά ελληνικές εταιρείες πρακτόρευσης διεθνών ναυτιλιακών γραμμών, κρουαζιερόπλοιων και ποντοπόρων πλοίων, "η άνευ προηγουμένου λιμενική συμφόρηση που έχει ήδη δημιουργηθεί έχει πάψει να είναι διαχειρίσιμη, δεδομένου ότι τουλάχιστον 36 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων -εκ των οποίων 23 feeders και 13 mothers με 40.000 κινήσεις- έχουν ήδη καταπλεύσει στον Πειραιά -στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δρομολογίων των διεθνών τακτικών γραμμών που εξυπηρετούν- ενώ ήδη 3 εμπορικά πλοία παρέκαμψαν τον Πειραιά".

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ