Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία στην κυβέρνηση για τα 5.449 κρούσματα - Σύσκεψη αύριο υπό τον πρωθυπουργό

Πηγή: Eurokinissi

Αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να «κλειδώσουν» οι όποιες αποφάσεις, ώστε να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, οι ενέργειες που ενδεχομένως θα γίνουν, θα αφορούν στην ενίσχυση του συστήματος Υγείας και του εμβολιαστικού προγράμματος.

Πρώτο μέλημα αποτελεί η ενίσχυση του συστήματος Υγείας καθώς υφίσταται ήδη τροπολογία με κίνητρα σε γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν δημόσια νοσοκομεία, ειδικά στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, η οποία σηκώνει μεγάλος βάρος.

Εάν αυτό δεν επιτύχει, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, η κυβέρνηση εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της επίταξης γιατρών και της συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές σε περιοχές με ιδιαιτέρως επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Επόμενο βήμα είναι η με κάθε τρόπο ενίσχυση των εμβολιασμών, με την κυβέρνηση να ζητά για αυτό και την αρωγή της αυτοδιοίκησης, η οποία διατηρώντας μια πιο προσωπική επαφή με πολίτες θα συνέβαλε στο να πείσει περισσότερους να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, έμφαση δίνεται στην χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου, σε όσες ομάδες πολιτών έχει ήδη κοινοποιηθεί πως πρέπει να την κάνουν..

Ο τελικός άξονας των αποφάσεων περιλαμβάνει τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με μεγαλύτερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων σε αυτούς, περισσότερα τεστ (δύο αντί του ενός σε χώρους εργασίας) αλλά και ενδεχόμενο αποκλεισμό τους από περισσότερους χώρους (π.χ. σινεμά και θέατρα) χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση επ’ αυτού.

Παράλληλα προβλέπεται το τέλος των «ημιεξωτερικών χώρων» και με βάση αυτό η αύξηση των ελέγχων για τήρηση των μέτρων.

Αναλυτικότερα, τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ